ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Bal Populaire (5-99j)

Letters to Dance/Just in Time

dans
#ComeTogether
#Energizeme
#dagvandedans
27.04.2019

deufert&plischke komen naar Brussel om drie weken lang ‘brieven aan de dans’ te verzamelen. Als afsluiter van het project nodigen ze je ten dans op een heus Bal Populaire. De verzameling aan favoriete dansbewegingen vormt het materiaal voor een vrolijk feest. Er is live muziek, iedereen danst mee, en tussendoor hoor én zie je de beste ‘Letters to Dance’ (van Benjamin Vandewalle, Cynthia Loemij, Alain Franco, Niels Bovri en Giulia Sugranyes).

• De voorbije drie jaar hebben Kattrin Deufert en Thomas Plischke duizenden ‘Letters to Dance’ verzameld. In Berlijn, Tel Aviv, New York, Düsseldorf en Los Angeles bezochten ze scholen, bejaardenhuizen, bibliotheken, cafés, universiteiten, buurthuizen, jeugdbewegingen en publieke pleinen – op zoek naar gesprekspartners om het te hebben over… dans. Gesprekken met jong en oud, regenbooggewijs, fit en niet zo fit, over de meest uiteenlopende dansstijlen. Van urban over ballroom en ballet, tot volksdans en hedendaagse dans. Op het eind volgde steeds dezelfde twee vragen: “Wil je met de hand een brief aan ‘de dans’ schrijven en wil je jouw favoriete dansbeweging beschrijven of schetsen?”. Een selectie van die brieven verscheen ondertussen in boekvorm en een volledig online archief is in de maak.

 

concept deufert&plischke 
| with Benjamin Vandewalle, Cynthia Loemij, Alain Franco, Niels Bovri, Giulia Sugranyes | in co-production with Goethe-Institut | funded by TANZFONDS ERBE – an initiative by the German Federal Cultural Foundation


DUUR: 70 min.
TALEN: Language no issue
KAAITHEATER CO-PRODUCTION
BELGIAN PREMIERE
Presented by
Kaaitheater Goethe Institut