ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Radical Light

dans
#MadeInBxl
#Energizeme
02.09.2017

In Radical Light zoekt choreograaf Salva Sanchis samen met vier dansers naar de grens tussen ‘ervaringsgerichte’ en ‘formele’ dans. ‘Ervaringsgericht’ zijn de dansjes die we spontaan maken op een feestje of thuis – instinctief en tegelijk sociaal bepaald. Formele dans is wat je ziet tijdens dansvoorstellingen: de bewegingen zijn volledig gecomponeerd en doordacht.

De mix tussen minimale techno en experimentele elektronica van het DJ-duo Discodesafinado tilt de voorstelling naar een verrassend niveau: aan een stevige 120 beats per minuut geniet je een uur lang van de bruisende energie en virtuoze choreografie. Blijven stilzitten tijdens Radical Light is een echte uitdaging!

Tot voor kort vormde Salva Sanchis (PARTS, Rosas) samen met Marc Vanrunxt de dansorganisatie Kunst/Werk. Radical Light was zijn laatste productie binnen dit kader. Centraal in Sanchis’ werk staat de dialoog tussen improvisatie en vastgelegde bewegingstaal. Naast Radical Light is ook de dansvoorstelling A Love Supreme die hij samen met Anne Teresa De Keersmaeker maakte, geselecteerd voor het TheaterFestival 2017.

“Radical Light is dans zoals je ze vaker zou willen zien.” — uit het Juryrapport

“Het oranje dansvlak dient als een dansvloer waarop de dansers amper oogcontact maken maar naast en soms met elkaar alles geven. Dat dit nooit saai wordt, is te danken aan hun onwaarschijnlijke virtuositeit én aan het charisma van Sanchis.”  — Focus Knack

choreografie Salva Sanchis l dans Inga Huld Hakonardottir, Peter Savel, Stanislav Dobak, Thomas Vantuycom of Gabriel Schenker, Salva Sanchis l muziek Discodesafinado (Joris Vermeiren en Senjan Jansen) l fotografie Bart Grietens l productie Kunst/Werk l met de steun van de Vlaamse Gemeenschap l met dank aan Manon Santkin, Luc Schaltin , Peter Fol

DUUR: 60 min.

Opgelet, deze voorstelling begint uitzonderlijk om 21u.