ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

One Alarm Many Voices

talk
debat
17.02.2018

Globe Aroma is een open kunstencentrum en werkplek in hartje Brussel waar iedereen welkom is – los van afkomst, persoonlijke situatie of statuut. Ook als nieuwkomer kun je er schilderen, muziek of theater maken, en in contact komen met lokale kunstenaars. Het is een plek waar artistieke beleving, creatieve expressie en inburgering hand in hand gaan. Een plek waar mensen met vallen en opstaan vertrouwen krijgen in hun nieuwe omgeving en in hun eigen talenten.
 
Op de avond van vrijdag 9/02 vielen twintig agenten van de federale politie binnen bij Globe Aroma en namen zeven nieuwkomer-kunstenaars mee. Twee van hen zitten nu in een gesloten centrum, vier anderen kregen het bevel het grondgebied te verlaten. De buitenproportionele actie kadert in het Kanaalplan van minister Jan Jambon, dat terreurdreiging en radicalisering wil counteren. Vergelijkbare scenario’s deden zich in 2017 al voor bij ettelijke tientallen sociale, socio-culturele, jeugd-, sport- en welzijnsorganisaties.

Hoe moet het nu verder? Op zaterdag 17/02 laten we massaal onze stem horen. 

Sluit je vanaf 14:00 aan bij de actie ONE ALARM MANY VOICES aan de Akenkaai (naast het Kaaitheater). Tijdens een open mic kun je (anononiem of publiekelijk) jouw gevoelens, gedachten en getuigenissen delen. Ook een reeks discussietafels in Kanal moet duidelijkheid bieden bij deze beklemmende voorvallen in de Kanaalzone.
 
#OneAlarmManyVoices

ONE ALARM MANY VOICES is an initiative of Globe Aroma, supported by Beursschouwburg, Bozar, Bronks, deBuren, Decoratelier, Kaaitheater, Kunstenfestivaldesarts, KVS, La Bellone, RAB/BKO and RITCS

PROGRAMMA

SATURDAY WE RAISE OUR VOICES

14:00 INTRODUCTIE + Sensibilisering
Wat is er aan het gebeuren in de Brusselse kanaalzone? En hoe kunnen we reageren?

15:00 OPEN MIC — AKENKAAI
Iedereen die verontwaardigd, bang, of net zonder vrees is, nodigen we uit om het woord te nemen. Ben jij bezorgd om de toenemende onverdraagzaamheid en criminalisering van migranten (recente nieuwkomers of n-de generatie migranten)? Laat je horen.
+
15:00 DISCUSSIETAFEL — KANAL
Hoe het hoofd bieden aan buitensporige controles?
In kleine groepen gaan we de uitdagingen van het ‘Kanaalplan’ te lijf en praten we over acties die neigen naar een jacht op mensen, rechten, oplossingen, safe havens, burgerlijke ongehoorzaamheid, verdraagzaamheid en mensenrechten.

17:30 COLLECTIEF SLOT