ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

A week of steps at the Villa Empain

performance
01.04.2017

DD Dorvillier toont een collectie gedanste fragmenten, geput uit video's van haar werk als jongeling in het New York van de jaren 90. A catalogue of steps is een zich ontvouwend project, waarin ze een taxonomie ontwerpt om de meer dan 300 choreografische fragmenten uit de periode 1990-2004 te classificeren. Tijdens A week at the Villa studeren zij en haar performers een selectie van de fragmenten in, om zaterdag uit te komen bij een presentatie van de collectie. Volledig los van de originele context dansen ze de fragmenten opnieuw en opnieuw: geen tekst, geen muziek, geen kostuums, geen attributen. De kleurrijke tentoonstelling Decor in Villa Empain vormt een nieuwe backdrop. Wat blijft er over van Dorvilliers ‘collectie’, in een omgeving die volledig vreemd is aan de oorpronkelijke performance? Deze nieuwe manier van terugblikken op én in dans, wil zo subjectief, esthetisch en speels mogelijk zijn.

• DD Dorvillier is afkomstig uit Puerto Rico en werkt nu in Frankrijk. Als choreografe focust ze op de relatie tussen abstractie, lichamelijkheid, taal, perceptie en betekenis. Haar werk stond al meermaals in het Kaaitheater, en ook in o.a. The Kitchen, PS122, Impulstanz, DeSingel, HAU en Centre Georges Pompidou.

created by DD Dorvillier / human future dance corps | performed by Katerina Andreou, Bryan Campbell, DD Dorvillier, Myrto Katsiki | performance in Brussels supported by Institut français & Ambassade de France en Belgique, in the framework of EXTRA

DOORLOPEND: 15:00 > 17:00

Tentoonstelling: DECOR

DECOR onderzoekt het decoratieve in moderne en hedendaagse kunst. De Villa Empain, zelf uitgesproken decoratief, vormt een uitermate geschikt decor voor deze expositie – en tegelijkertijd versiering van de villa. Met o.a. werken van Marcel Broodthaers, Daniel Buren, Monir Shahroudy Farmanfarmaian, Dominique Gonzalez Foerster, Pierre Huyghe, Jeff Koons en Andy Warhol.

Gratis toegang op za 1/04 met je ticket van de performance. > Lees meer

Presented by
Kaaitheater EXTRA France Belgique Culture