ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

strummminggg in charleworlddd!!!

muziek
performance
26.03.2017

Charlemagne Palestine ontdekt tijdens zijn studies de Bösendorfer Imperial: een piano die met zijn 97 toetsen acht volledige octaven bereikt. Met zijn ervaring met beiaards en synthesizers in het achterhoofd, ontwikkelt hij de strumming-techniek. Een vliegensvlugge alternering tussen individuele noten laat hij uitgroeien tot een overweldigend klankspel. Zijn instrument lijkt een gebeeldhouwd altaar uit knuffeldieren, die hij redde uit tweedehandswinkels (of, volgens hem, weeshuizen). Hij verheft ze tot goddelijke schepsels of sjamanentotems, altijd in de buurt. Deze performance vormt het sluitstuk van de tentoonstelling BXL UNIVERSEL.

• De Amerikaanse componist, videast, performer, schilder en installatiemaker Charlemagne Palestine studeerde en doceerde aan CalArts (Californië). Hij kreeg al snel erkenning op de internationale avantgardistische podia, waarna hij zich vestigde in Brussel.

by and with Charlemagne Palestine

TALEN: Engels
BELGIAN PREMIERE
EXPO

BXL UNIVERSEL geeft een subjectief en onthutsend portret van de Belgische en Europese hoofdstad, om in een adem door de tiende verjaardag van de CENTRALE te vieren. De expo is een feestelijk verhaal waarin tegenstellingen elkaar ontmoeten, gevoeligheden botsen, en ernst en humor de dialoog aangaan. Vanaf 19:00 gratis toegankelijk met uw ticket van de voorstelling.
> Lees meer

Presented by
Kaaitheater De centrale