ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

[cancelled] Brussel, diasporic archipelagos

debat
19.11.2022

Wat als we Brussel voorstellen als een oceaan vol kleine, van elkaar afhankelijke, cultuureilanden? Ze drijven in hetzelfde water maar onderscheiden zich door verschillen in communicatie, presentatie en productie. Wat zijn de raakvlakken van de verschillende culturele netwerken? Hoe verhoudt Schaarbeek zich ten opzichte van Watermaal en Sint-Gillis ten opzichte van De Grote Markt? Brussel, diasporic archipelagos wil het Brusselse landschap onder de loep nemen door de verschillende Brusselse diaspora’s (en hun digitale aanwezigheid) met elkaar in gesprek te laten gaan.

Op 18 november worden het Kaaitheater en de Kriekelaar plaatsen van transdiasporische wrijving met Brussel als schakel. Zintuiglijke cartografieën, eco-futuristische omzwervingen, beeldende kunst, archiefcollecties, spoken word en performances dienen stuk voor stuk als verbindingsmateriaal om de Brusselse archipel samen te houden.

• Na het behalen van een masterdiploma in politieke wetenschappen en stedelijk bestuur, coördineerde Isabelle N'Diaye een stedelijk revitaliseringsproject in Frankrijk waarbij ondermaatse huisvesting en slechte levensomstandigheden werden aangeklaagd en er werd toegezien op het behoud van de huidige bewoners van de wijk. Daarna verhuisde ze naar Brussel waar ze een grote uiteenlopende groep actoren ondersteunt die toegang willen verkrijgen tot urban spaces om er weerbare en inclusieve communities op te bouwen. Vandaag is N'Diaye ook bezig met transitional justice (als tegenhanger van strafrecht) en de voortdurende strijd tegen elke vorm van geweld, inclusief politiegeweld.

presented by Kaaitheater

Meer info en tickets in september.