ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

To break - The window of Opportunity

theater
08.09.2015

In TO BREAK – The Window of Opportunity bouwt het jonge kunstenaarsduo zijn eigen surrealistische wereld op uit objecten van hout en gips. Als een kind gaan ze tekeer in hun speeltuin, die met een kleine ingreep transformeert naar een scène uit een David Lynch-film, een spaghettiwestern of Tik Tak voor volwassenen.

Robbert&Frank/Frank&Robbert wekken de beeldende kunst op een eigenzinnige manier terug tot leven. Eerder in CAMPO creëerden ze A journey into space. Hun tweede creatie TO BREAK – The Window of Opportunity is een filmische beeldende installatie met andere waarheden en nieuwe leugens, een mix van hedendaagse kunst op scène met tegelijk een kennismaking met hun fantasierijke wereld.

Frank Merckx (°1989) en Robbert Goyvaerts (°1989) vormen al bijna tien jaar een artistiek duo dat in Gent is gevestigd. Waar Frank aanvankelijk de plastische kunstenaar was – hij maakte schilderijen, sculpturen en installaties – was Robbert vooral degene die digitaal aan de slag ging met montage en beeldbewerking. Frank stond voor de camera, Robbert er achter. Als artists in residence bij CAMPO in Gent ontdekten ze een gezamenlijke voorliefde voor het creëren van allerlei objecten, aan de hand van verschillende materialen. Tegenwoordig maken ze namelijk onder meer beeldende installaties van hout.

In 2012 voltooiden ze beiden hun Master Multimediale Vormgeving aan het KASK in Gent. Hun gezamenlijk afstudeerproject A Journey into Space werd in datzelfde jaar nog geselecteerd voor het Jong Werk-luik van Theater Aan Zee in Oostende. Naast hun performances bouwt het duo ook locatie-specifieke installaties. Met TO BREAK – The Window of Opportunity waren ze in 2014 opnieuw te gast op TAZ. In de loop der jaren kregen zowel Frank als Robbert een beter beeld van datgene waar de ander goed in was, zodat ze vandaag een duo zijn dat op creatief en technisch vlak elkaars evenknie is. Ze rijgen probleemloos diverse artistieke technieken en uitingsvormen aaneen en bouwen zo aan een oeuvre dat niet binnen één stijl of medium past.

van en met Frank&Robbert/Robbert&Frank | vormgeving Frank&Robbert/Robbert&Frank | mentor Pol Heyvaert | geluidsontwerp Koenraad Vandersyppe | techniek Piet Depoortere, Koenraad Vandersyppe en Wout Janssens | productie CAMPO | met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Oost-Vlaanderen en de Stad Gent | met dank aan Charlotte Vanden Eynde, Roman Vaculik