ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

Slow Sports

dans
performance
15.12.2011

Sinds het ontstaan van de Olympische Spelen in het Oude Griekenland, is bij competitieve sporten de dynamiek tussen sporter en supporter integraal deel gaan uitmaken van het gebeuren. De manier waarop sport en atleten vandaag verheerlijkt wordt, neemt proporties aan die we misschien sinds de Oudheid niet meer gezien hebben. Sportevenementen en het spektakel dat ermee gepaard gaat, is misschien zelfs de  meest dominante esthetische ervaring geworden binnen onze cultuur.
 
In deze voorstelling analyseer Albert Quesada de fysieke karakteristieken van atleten en de manier waarop ze beweging ervaren: hun lichamen, hun schoonheid en gratie, hun ritmische bewegingen, hun gelaatsuitdrukkingen, het geluid van hun acties. Een tweede uitgangspunt is de manier waarop de beleving van competitieve sport georganiseerd is voor de toeschouwer: hoe atletiekevenementen georganiseerd zijn en hoe ze geportretteerd en becommentarieerd worden in de verschillende media (televisie, documentaires, radio, kranten en magazines).
  
Slow Sports is een dansvoorstelling die aan de slag gaat met deze codes. Het is een voorstelling die bewegingsmateriaal of karakteristieken uit de sport assimileert en in een andere context plaatst, ten einde de mechanismen ervan bloot te leggen.

choreography Albert Quesada created | by and with Marcus Baldemar, Federica Porello, Mireia de Querol, Albert Quesada, Zoltán Vakulya | image Albert Quesadaillustrations Gosia Machon | sound design Christian Francois | light & video Jan Van Gijselcostumes Vera Tussing | texts JS Rafaeliproduction Albert Quesada / wp Zimmer / DROP PROD | co-production Monty, workspacebrussels, Kunstencentrum BUDA, PACT Zollverein |  support the Flemish Authoritiesresidencies Monty, workspacebrussels, STUK, Kunstencentrum BUDA, La Caldera, L'animal a l'esquena, DeVIR/CAPa , PACT Zollverein