ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

10 journeys to a place where nothing happens *

performance
talk
26.09.2015

Sponsordeals

De Estlandse artieste Maike Lond brengt met veel humor verslag van haar pogingen om financieel samen te werken met de privésector. Ze probeerde het op alle mogelijke manieren: met klassieke sponsordeals, als werknemer, met publieke presentaties, met live debatten op de Estlandse tv... Haar (romantische) doel: financieel onafhankelijk zijn van curators en subsidiënten. Lond combineert haar elektro-akoestische muziek met beeldende, interactieve installaties.

10 journeys to a place where nothing happens was eerder in de Kaaistudio’s te zien tijdens het Pharmakonweekend in 2014.

#newyoung

Over kunst en samenleving

Dat deze regering fors bespaart op cultuur is ondertussen bekend. Het zette het debat over ‘kunst en samenleving’ nog maar eens op scherp. Ook elders in Europa reageerden regeringen op de economische crisis met het schrappen in de cultuursubsidies.

Behalve de kunstorganisaties zijn het vooral de individuele kunstenaars die hiervan het slachtoffer zijn. De precaire, vaak internationale constructies van subsidiënten en coproducenten die hun werk mogelijk maken, dreigen door de besparingen in elkaar te stuiken. Hoe moeten deze meestal jonge kunstenaars in de toekomst hun werk financieren? In welke geledingen van de samenleving vinden zij nog steun voor wat ze maken?

Bij het begin van dit ‘besparingsseizoen’ laten we twee jonge makers aan het woord over hun zoektocht naar middelen en over hun visie op ‘kunst en samenleving’: Maike Lond en Julian Hetzel.

idea & performance Maike Lond | assistance Kaja Kann | translation support Kadri Saar | co-production Maike Lond & Kanuti Gildi SAAL | supported by the Cultural Endowment of Estonia and the Estonian Ministry of Culture