ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Walkaway

performance
18—19.09.2010

Nieuwe ogen

Wandelen doen we allemaal, het zit in onze natuur. En al wandelend komen we dingen op het spoor. Tijdens Walkaway neemt Irma Firma u – in beestachtig gezelschap – mee op verkenning rondom het kanaal en laat zij u de stad bekijken met nieuwe ogen. Irma Firma onderzoekt het hoe en het waarom van alledaagse dingen. Wandelen is daar één van. Bestaat er zoiets als een instinctief wandelvermogen bij de mens? Kunnen we dat van de dieren leren? Oorspronkelijk leefden we in Afrikaanse bossen, werkelijk in de bomen. Op een dag besloten we daaruit weg te wandelen, naar de open vlakte. Daardoor zijn we rechtop gaan lopen. Maar waarom hebben we de bomen verlaten en waar zijn we naartoe gegaan? Waar heeft dat wandelen ons gebracht?

• De artistieke organisatie Irma Firma werd in 2004 opgericht door beeldend kunstenares Ann Van de Vyvere. Met Brussel als uitvalsbasis worden binnen Irma Firma projecten ontwikkeld met een maatschappelijke relevantie: Ann Van de Vyvere gelooft niet in het creëren van nieuwe ruimtes en ideeën, maar in het herdefiniëren ervan, in het werpen van een ander licht op de werkelijkheid en alledaagse dingen. Bestaande projecten zijn onder meer performances in de openbare ruimte, tentoonstellingen, theatervoorstellingen, filmprojecten, publicaties, lezingen en workshops in scholen, cultuurcentra, universiteiten en academies. Van de Vyvere is de bezieler van de organisatie en neemt het initiatief tot alle projecten; in een later stadium worden er kunstenaars, specialisten, wetenschappers, filosofen,… en een publiek bij betrokken.

‘De werkelijke ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken van nieuwe landschappen, maar in nieuwe ogen hebben.’ – Marcel Proust, A la recherche du temps perdu

by & with Ann Van de Vyvere, Veerle Kerckhove

TALEN: Nederlands Frans