ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Flip book

dans
12—13.02.2010

Voor Flip book ging de Franse choreograaf Boris Charmatz aan de slag met het werk van Merce Cunningham, de Amerikaanse grootmeester van de postmoderne dans. Uitgangspunt is het boek Merce Cunningham: Fifty Years van David Vaughan, dat foto’s en tekeningen bevat van al zijn creaties en ook portretten van hemzelf en zijn medewerkers.

Charmatz: ‘Het geheel van die beelden brengt niet alleen bijna zijn hele oeuvre samen, maar vormt ook in zichzelf een choreografie, op een manier die erg gelijkt op de werkwijze die Cunningham gebruikt tijdens het creëren: de dans bevindt zich tussen twee poses of posities in. Ik denk dat het mogelijk moet zijn om een stuk te maken dat vertrekt van die opeenvolging van beelden, uitgevoerd van begin tot einde.’

Flip book is zo ‘het verhaal van een levenswerk dat is vervat in een boek dat op zijn beurt door een handvol dansers wordt getransformeerd in een voorstelling’.

- ‘On Merce Cunningham’: 12/2, 22:00


Cursus dansanalyse #4: 'Gemeenplaatsen'

Docente Daniëlle de Regt maakt je wegwijs in het hedendaagse danslandschap. Cursus op vrijdag 12/2, van 18 tot 20u, voorafgaand aan 50 years of dance. Met soep & brood. Meer info >>


concept Boris Charmatz | performers Raphaëlle Delaunay, Olivia Grandville, Marlène Monteiro Freitas, Laurent Pichaud, Boris Charmatz, Pascal Queneau a.o. | lighting Yves Godin | production Musée de la danse (Rennes) | Musée de la danse / Centre Chorégraphique National de Rennes et de Bretagne is supported by the Ministry of Culture and Communication (Direction Régionale des Affaires Culturelles / Bretagne), the City of Rennes, the Conseil régional de Bretagne and the Conseil général d’Ille-et-Vilaine and regularly funded by Cultures France for its international tours | thanks to LiFE (St Nazaire), HÜZ (Berlin), Centre de développement chorégraphique (Toulouse)