ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Bare Soundz

dans
17—18.06.2010

Savion Glover is nog jong, maar nu al een danslegende. In zijn virtuoze voorstellingen vindt hij het genre van de tapdans opnieuw uit. Met zijn trio brengt hij Caribische beats, ritmes uit hip hop en jazz en zelfs Bach tot leven op de dansvloer. Streetwise en subliem is hun spektakel, een aanstekelijke performance!

Savion Glover debuteerde op zijn twaalfde op Broadway en danste sindsdien met de allergrootsten. Ook in films maakte hij furore: hij danste o.m. de passen van de pinguïn Mumble, in de met een Oscar en vele andere prijzen bekroonde animatiefilm Happy Feet (2006).

Savion Glover: “Al wat ik te vertellen heb, zeg ik met mijn lichaam en mijn voeten. Bare Soundz dansen is als een song schrijven: op het podium is er een roes die ons verbindt en tegelijk, net als in jazzmuziek, kan ieder van ons zijn eigen verhaal vertellen. Sommige mensen denken dat tapdansen een ouderwetse kunstvorm is; ik wil bewijzen dat ze ongelijk hebben.”

● ‘His stamina was unflagging, his energy unquenchable and his virtuosity unbeatable.’ - The New York Times

● ‘An artistically fearless tap dancer. The guy is a genius.’ - The Seattle Times

● ‘He’s our very own legend, a genius of our time.’ - Star-Ledger

● ‘Glover hears music through his feet and plays with it like an angel.’ - The Guardian

by and with Savion Glover with Marshall Davis Jr. and Maurice Chestnut | improvography Gregory Hines | concept Original Hooferz | direction & production Savion Glover Productions | Savion Glover’s tap mic’s provided by barcus - berry®