Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Volpone - afgelast

theatre
31.08.2017

Omwille van persoonlijke redenen van het gezelschap is deze voorstelling helaas afgelast. In de plaats van Volpone speelt op 31/8 de Circuit X-voorstelling Another One van nieuwe makers Maxim Storms en Lobke Leirens.

Volpone (vos), een puissant rijke Venetiaanse edelman, doet alsof hij stervende is na een lang ziekbed om zo Voltore (gier), Corbaccio (raaf) en Corvino (kraai) te misleiden. Ze komen om de beurt op bezoek met buitensporig grote cadeaus, in de hoop om Volpone’s erfgenaam te worden.

Mosca (vlieg), de bediende van Volpone, hitst hen op, terwijl hij hen een voor een voorhoudt dat zij in het testament zullen worden opgenomen. Om Volpone’s liefde te winnen gaat Corbaccio zelfs zover dat hij zijn eigen zoon onterft ten gunste van Volpone. Daarop biedt de ziekelijk jaloerse Corvino zijn vrouw aan voor een geneeskrachtig seksuele ontmoeting met de edelman. Voltore, Corbaccio en Corvino buitelen over elkaar heen in het aanbieden van hun gunsten en drijvende sluwe vos Volpone en de vlieg Mosca tot waanzin. Deze worden in hun manipulerende spel met de aaseters zo megalomaan dat ze uiteindelijk elkaar verraden, ten onder gaan en alles verliezen.

Een meedogenloze satire over graaizucht en geilheid, geschreven door Ben Jonson, een tijdgenoot van Shakespeare, met geweldig acteerwerk van Dood Paard.

“De acteurs zijn de ware helden. Strakgespannen en vol overgave verrichten zij hier een krachttoer: Manja Topper, Kuno Bakker en Gillis Biesheuvel op volle kracht.” – De Volkskrant

van en met Kuno Bakker, Gillis Biesheuvel, Lotte Dunselman, Jorn Heijdenrijk, Manja Topper, Julian Maiwald, Michael Yallop | tekst Ben Jonson, Daniil Charms | vertaling Volpone werd vertaald door Dood Paard. Het gedicht Bunzing van Daniil Charms werd vertaald door Robbert-Jan Henkes en is te vinden in de bundel “Bij mij op de maan met Russische kindergedichten” | randprogramma Florian Hellwig, Jonathan Offereins | tietenmuts Carmen Schabracq | (www.carmenschabracq.com) | met dank aan Anke Lambrechts | mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds21, Stichting Melanie, VSB Fonds

DURATION : 90 min.
LANGUAGE : Dutch