#SomethingIsWrong postercampagne

Naar aanleiding van de Domestic Violence voorstelling van Markus Öhrn zette Kaaitheater samen met Lungomare een sensibiliseringscampagne op rond relationeel geweld. In het verlengde van de bestaande affichecampagne #qualcosanonva werden nieuwe affiches gemaakt in het Nederlands, Engels en Frans en werden er 750 exemplaren verspreid over de stad Brussel.

De #qualcosanonva campagne staat stil bij de maatschappelijke context van geweldsdelicten tegen vrouwen en belicht de problematiek van femicide vanuit een artistiek en activistisch perspectief. #qualcosanonva gebruikt en transformeert de publieke ruimte, brengt de structurele dimensie van gendergerelateerd geweld in het publieke discours en stimuleert het debat. De posters zijn irritant omdat ze, in tegenstelling tot advertenties, niet duidelijk kunnen worden geplaatst en toch een duidelijke boodschap overbrengen: seksisme, meervoudige discriminatie en geweld tegen vrouwen gaan ons allemaal aan.

Qualcosanonva (vertaald als Somethingiswrong) - is ontwikkeld door Teresa Sdralevich en Lungomare in samenwerking met Kunst Meran Merano Arte en Summer School Südtirol, met steun van het Italiaanse Ministerie van Arbeid en Sociaal Beleid, de Autonome Provincie van Bolzano, de gemeente Bolzano, de Fondazione Cassa di Risparmio en de gemeente Bressanone.

 

There's more

Markus Öhrn

Domestic Violence

performance

Domestic Violence
Domestic Violence
LaVallée
vr 11.03 - za 12.03.22

Een doodgewone huiskamer met IKEA-meubels blijkt een broeihaard voor verschrikkelijke pijn en lijden. Statistieken en rechtszaken rond huiselijk geweld zijn de basis voor deze vijf uur durende performance van twee acteurs en een pianist. Zonder dialoog ontleedt Markus Öhrn de banaliteit en brutaliteit van huiselijk geweld.

Art & Violence/Dangerous Liaisons

Axel Pleeck

workshop

Axel Pleeck
Axel Pleeck
LaVallée
za 12.03.22

In deze workshop duiken we diep in de kunst van de wreedheid. Het gebruik van geweld en wreedheid in kunst, zoals nu te zien in Markus Öhrns performance Domestic Violence, kent een lange geschiedenis. Vaak met het doel bewustzijn onder de bourgoisie te creeren door te shockeren. Zijn er juiste of onjuiste manieren om een publiek tot inzicht te dwingen?  

How to recognize, fight and prevent domestic abuse?

Triene Mie Lecompte, Anne Groenen, Olivier Slosse & Annabelle van Nieuwenhuyse 

conversations

Triene Mie Lecompte, Anne Groenen, Olivier Slosse & Annabelle van Nieuwenhuyse 
Triene Mie Lecompte, Anne Groenen, Olivier Slosse & Annabelle van Nieuwenhuyse 
LaVallée
za 12.03.22

Een van de meest schadelijke gevolgen van de pandemie is de sterke toename van huiselijk geweld over de hele wereld. In dit gesprek vragen we Triene-Mie Le Compte, Anne Groenen en Olivier Slosse, professionals uit het veld om de realiteit van huiselijk geweld, zoals die in de performance Domestic Violence van Markus Ohrn wordt geschetst, vanuit hun perspectief te belichten.