ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

PERFORMATIK VIDEO: Alioum Moussa & Maarten Vanden Eynde

Video
30.03.17

Tijdens Performatik17 landen Alioum Moussa & Maarten Vanden Eynde op het Muntplein, waar ze je per twee uitnodigen voor een gesprek over afhankelijkheid en onafhankelijkheid – op persoonlijk, politiek én artistiek vlak.
(in English)

De Belgische Maarten Vanden Eynde en Kameroense Alioum Moussa bouwen een tweedelige mobiele structuur, waarbij de ene kant het tegengestelde is van de andere. Toch zijn de structuren afhankelijk van elkaar om in evenwicht te blijven. Tijdens Performatik17 landen ze op het Muntplein, waar ze je per twee uitnodigen voor een gesprek over afhankelijkheid en onafhankelijkheid – op persoonlijk, politiek én artistiek vlak. Het project krijgt een weerslag in een groeiende fototentoonstelling in het Kaaitheater. Moussa en Vanden Eynde creëerde het project oorspronkelijk voor SUD2010, de kunsttriënnale in Douala (Kameroen), met als uitgangspunt de 50-jarige onafhankelijkheid van 17 Afrikaanse landen.

• Alioum Moussa en Maarten Vanden Eynde ontmoetten elkaar in het kader van Present Perfect. Dit project van Enough Room for Space initieert samenwerkingen tussen Europese en Kameroense artiesten. Vanden Eyndes artistieke praktijk uit zich in sculptuur, video, fotografie, installatie en performance – vaak contextgebonden. Vanuit een geglobaliseerde invalshoek stelt hij vragen bij evolutie: wat is vooruitgang? Gaan we überhaupt vooruit? En waar naartoe? De Brusselse onafhankelijke kunstruimte Enough Room for Space richtte hij samen met Marjolijn Dijkman op in 2005. Alioum Moussa is beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. Zijn werk varieert van street art tot installatiekunst, kleren en craft design, vaak gebaseerd op sociale kwesties.