PAY WHAT YOU CAN

Het wat en het waarom.

 

Het afgelopen jaar experimenteerden we met een nieuw prijzensysteem: Pay What You Can. In lijn met het Kaaitheatermotto How to Be Many? probeerden we tickets zo toegankelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. En het werkte! Daarom zetten we Pay What You Can voort. Voor alle voorstellingen in het komende Kaaiprogramma koop je tickets aan de prijs die jij bepaalt.

Hoe werkt Pay What You Can? Bij elke voorstelling vind je een reeks prijzen terug waaruit je zelf kan kiezen. De onderlijnde prijs is de suggestieprijs. Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

De traditionele reductietarieven zijn dus niet meer van toepassing binnen dit nieuwe systeem. Paspartoe & Article27-tarieven blijven wel geldig voor wie daar recht op heeft.

Let op: bij voorstellingen die we samen met andere theaters organiseren, is dit systeem enkel van toepassing wanneer je tickets via het Kaaitheater koopt. Aan de kassa op de voorstellingsavond zelf gelden mogelijk andere prijzen.

There's more

PAY WHAT YOU CAN: van experiment naar beleid

PAY WHAT YOU CAN: van experiment naar beleid
PAY WHAT YOU CAN: van experiment naar beleid

Artikel

wo 01.06.22

In het kader van ons langetermijnproject How to Be Many? zette Kaaitheater het afgelopen jaar in op een ‘Pay What You Can’-experiment voor de ticketverkoop.
Vanaf september 2022 is het niet langer een experiment, maar beleid.