Kaaitheater zwermt uit

Kaaitheater gaat uitgebreid verbouwen en verlaat daarom begin juli tijdelijk haar gebouw aan het Sainctelettesquare. Vanaf september 2022 trekken we erop uit met onze programmatie: we verkennen nieuwe territoria en landen in theaters in en om Brussel. We zien deze periode als jaren van zaaien, van langzaam groeien, van nieuwe publieken, experimenten en pilootprojecten, van netwerken versterken en manieren van werken uitproberen die later vertaald kunnen worden naar het nieuwe gebouw.

We werken de komende jaren met deze theaters samen: KVS, Charleroi danse/La Raffinerie, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Rosas Performance Space, Ancienne Belgique, Bronks, Atelier 210, de Hallen van Schaarbeek en Théâtre Varia. Onder de noemer PeriferiK presenteren we samen met CC Westrand/Dilbeek, CC Strombeek, CC De Factorij/Zaventem jaarlijks een zestal producties.

We blijven programma presenteren in de Kaaistudio's en vinden ook een tijdelijk podium in GC De Kriekelaar. Onze kantoren vind je gedurende deze periode terug in de aangrenzende gebouwen van De Kriekelaar.

Kaaitheater in 2025

In 2025 keren we terug naar het Sainctelettesquare. Daar beginnen we aan een nieuw verhaal. Het vernieuwde Kaaitheater wordt een unieke site voor de podiumkunsten in Brussel en Vlaanderen met op één locatie 5 verschillende soorten ruimtes: de gerenoveerde grote zaal voor 700 personen, een kleine zaal voor 200 personen, 2 grote repetitiestudio’s, een monumentale polyvalente ruimte die geschikt is om klassen en andere publieksgroepen te ontvangen, en een stadsbalkon waar openluchtpresentaties kunnen plaatsvinden. Met een gastvrij café dat lekker en gezond eten serveert en een ontmoetingsplaats is voor dag, avond en soms ook nacht.

De nieuwe hoofdstuk van het Kaaitheatergebouw luidt ook een nieuw hoofdstuk in voor de Kaaistudio’s. Hier presenteren we vanaf 2025 geen programma meer. De werking zal daar volledig worden toegespitst op residenties.

Tot en met juni 2022 kan je in de foyer van het Kaaitheater een expo bezoeken met de plannen van het vernieuwde gebouw. Op 8 juli trekken we uit het Kaaitheatergebouw. De aanvang van de werken is voorzien na het bouwverlof.