ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Een bericht van Samah Hijawi

Artikel
15.12.20

Omdat het granaatappelseizoen van eind september tot begin december loopt, nodigde Samah Hijawi het publiek van de lezing van Debra Solomon uit om een soep te maken van granaatappel, rijst en sesamzaad. Je vindt het recept in dit artikel.

Omdat het granaatappelseizoen van eind september tot begin december loopt, nodigde Samah Hijawi het publiek van de lezing van Debra Solomon uit om op voorhand een soep te maken van granaatappel, rijst en sesamzaad. Ze aten de soep samen op tijdens de performance van Hijawi.

Granaatappelsoep
 
Ingrediënten (voor 4-6 personen):

3 verse granaatappels, pitjes losgemaakt
½ tas lange bruine rijst
¼ tas sesamzaad
1 eetlepel geraspte gember (of gemberpoeder)
2 theelepels komijn
zout
8 tassen water
chilivlokken (als je van chili houdt)


→ Doe alles samen in een pot en breng aan de kook. Zet het vuur op een lager en laat 30 minuten pruttelen. Roer af en toe.