Ivo Dimchev & Lea Petra [BG/AR/BE]

Concerto

Concerto
Concerto

12.10.2016

Spiermelodie

Voor zijn Concerto’s nodigt rasperformer Ivo Dimchev telkens een andere muzikant uit voor een stemimprovisatie in de vorm van een concert. Wie Concerto eind 2012 meemaakte in de Kaaistudio’s weet dat het een onvergetelijke muzikale ervaring is. “Ik ben geïnteresseerd in de fysieke kracht van de muziek en de melodieën van mijn spieren”, zegt Dimchev zelf. Door voortdurend te spelen met persoonlijkheden is het alsof hij zélf muziek wordt. Net als bij zijn performances is dit een ‘borderline event’ waar alles mogelijk is.

Dimchev speelde Concerto voor het eerst in 2007 tijdens het Balkan Dance Platform in Athene. Sindsdien deelde hij het podium met verschillende muzikanten in theaters en clubs over heel Europa. In het Kaaitheater deelt hij de scène met componiste en pianiste Lea Petra. Geboren in Buenos Aires, woont Petra sinds 1999 in Brussel. Ze oogstte veel lof voor haar tangotranscripties naar piano.

There's more

Ivo Dimchev

Operville

performance muziek

Operville
Operville
Kaaitheater
vr 14.10.16

Drie zangers/performers creëren een aaneenschakeling van intrigerende tableaux vivants. Op de achterwand verschijnt gelijktijdig Ivo Dimchevs stream-of-consciousness. Via de kracht van de stem, extreme theatraliteit en een arsenaal aan temperament, gaat hij op zoek naar wat opera is en kan zijn.