Kate McIntosh [NZ/BE]

Worktable

Worktable
Worktable

04.12 – 10.12.2016

Hak zachtaardig in stukken

Worktable is een live installatie – in verschillende op elkaar volgende ruimtes die je kort of lang kan bezoeken. Eerst schrijf je je in, daarna mag je blijven zolang je zelf wil. Eenmaal binnen, krijg je instructies, gereedschap en een veiligheidsbril in handen zodat je aan de slag kan. Je mag een theekopje, paraplu, wekker of krant brutaal in stukken hakken of zachtaardig demonteren. Van afval is echter geen sprake: andere instructies, andere ruimtes, andere acties volgen. Worktable zet een keten in gang die je doet nadenken over de materiële wereld rondom ons. Een spitsvondig spel van handelingen en herinneringen stelt onze onophoudelijke productiedrang in vraag. Met een handleiding onder de arm – één toeschouwer per keer – ben je op weg om je eigen verantwoordelijkheid onder ogen te zien. Werk aan de winkel!

• De Nieuw-Zeelandse Kate McIntosh woont in Brussel en is artist-in-residence in het Kaaitheater. Met voorstellingen als Dark Matter (2009), Untried Untested (2012) en All Ears (2013) bricoleert ze vrolijk aan een oeuvre dat onze dagelijkse gewoontes in vraag stelt.


concept and realisation Kate McIntosh | production SPIN | Worktable was commissioned in the frame of the event Performance Is a Dirty Work funded by Roehampton University | with thanks to Bruno Roubicek, Hester Chillingworth, Caroline Daish, Palli Banine, Ant Hampton, Joe Kelleher, Tim Etchells, Adrian Heathfield, Simon Bayly

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

Kate McIntosh

All Ears

performance

All Ears
All Ears
Kaaistudio's
za 28.01.17

In haar succesvoorstelling All Ears tovert Kate McIntosh het toneel om tot laboratorium annex opnamestudio. In de stilte tussen de geluidsopnames stelt ze je vragen: wie zijn we als we alleen zijn, en wat lopen we mis in onze drang naar zelfverwezenlijking? Met ontwapenende flair en présence vermengt ze theater, variété, stand-up comedy, wetenschap en filosofie.

Kate McIntosh

In Many Hands

performance

In Many Hands
In Many Hands
BRONKS
vr 31.03 - za 01.04.17

Met In Many Hands duikt Kate McIntosh het tactiele en multisensorische in. Ze nodigt je uit te testen, aan te raken, te luisteren en te ruiken. Ze keert het podium de rug toe en kiest voor een reeks zintuiglijke ‘situaties’ waar je voluit mag experimenteren. Neem je tijd om te verkennen en volg je neus!

Kate McIntosh

Kate McIntosh
Kate McIntosh

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2017-2021