Anastasia Guevel

Slime

Slime
Slime

21.04 – 22.04.2022

In deze korte preview van Anastasia Guevels nieuwe solo ontstaat een plastische, bijna erotische symbiose tussen de performer op scène en haar digitale alter-ego. Met haar nek verstrengeld in de kabels van haar koptelefoon en haar lichaam ingeplugd in een computer, verdrinkt ze haast in de slijmerige substantie die uit haar eigen rug vloeit. Ze probeert te zwemmen maar niets lijkt haar aan de oppervlakte te kunnen houden. Ze zinkt vredig naar de diepte, met in de verte een stem vol vragen: Heb je een voorkeur voor je linkerhand of je rechterhand? Welke emoticon doet je aan je moeder denken? Heb je ooit seks gehad met een computer? Wat is dat trillende gevoel in je zak? Slime is een spannende verkenning van de relatie tussen tactiliteit en technologie in post-digitale tijden.

Anastasia Guevel is een beeldend kunstenaar, danser en choreograaf die woont en werkt in Brussel. Haar onderzoek verkent de raakvlakken tussen artistieke creatie en filosofie, en bevraagt de plaats van het lichaam in de productie van kennis. Haar recente projecten, die gaan van performances en installaties tot sculpturen en zorgtrajecten, trachten het menselijke te decentraliseren en de grens tussen het levende en niet-levende te doen vervagen. Haar visie op verschillende levensvormen brengt Anastasia ertoe om onderzoek te doen naar bewustzijnsverruiming en alternatieve vormen van aandacht. Momenteel volgt ze een opleiding fasciapulsologie, een praktijk van handoplegging die niet-intentionele relationele aanrakingen voorstelt. Ze is medeoprichter van het collectief Forest de Soin en lid van de artistieke coöperatie En Archipel.


concept & choreography Anastasia Guevel | sound design Nadia Bonneau | dramaturgy Estelle Le Nestour | physical training Agathe Thevenot | co-production Charleroi-Danse & Bâtard | residency support workspacebrussels, BUDA, Studio Thor