Schwalbe [NL]

Schwalbe speelt op eigen kracht / Schwalbe Perform On Their Own

Schwalbe speelt op eigen kracht / Schwalbe Perform On Their Own
Schwalbe speelt op eigen kracht / Schwalbe Perform On Their Own

10.06 – 11.06.2011

Fietsen in het licht

Schwalbe Speelt Op Eigen Kracht is een CO2-neutrale voorstelling. Alle energie die voor de performance nodig is, wordt opgewekt door de performers zelf. Onder het motto 'Liever fietsen in het licht, dan dolen in het donker' drijven zij op hometrainers zelf de verlichting aan. Met doorzettingsvermogen en tomeloze energie, trotseert Schwalbe donkerte, kou en cynisme. En moeten ze blijven fietsen om in de spotlights te kunnen staan.

• Schwalbe is een groep van negen jonge performers. In 2008 studeerden zij af aan de mime-opleiding in Amsterdam; Lotte van den Berg begeleidde hun afstudeervoorstelling. Deze samenwerking resulteerde in de succesvolle productie Spaar Ze... waarmee de groep in juni ook in het Kaaitheater te zien is. Afgestudeerd en 'volwassen geworden', maken en spelen de performers dit keer op eigen kracht – en pakken daarmee tegelijkertijd het klimaatprobleem aan.

Schwalbe speelt ook Spaar ze, dinsdag 7 & woensdag 8 juni in het Kaaitheater.
 


spel Christina Flick, Melih Gençboyaci, Marie Groothof, Hilde Labadie, Floor van Leeuwen, Kimmy Ligtvoet, Ariadna Rubio Lleó en Daan Simons | techniek Joost Giesken, Jasper Kop en Dave Staring | eindregie Lotte van den Berg | coproductie Schwalbe (Amsterdam), OMSK (Dordrecht) en Productiehuis Rotterdam | mede mogelijk gemaakt door Gemeente Dordrecht, Schouwburg Kunstmin | performances in Brussels with the support of Imagine 2020