ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

SCHWALBE PLAYS ALL

Festival

De mens, zonder franje

Schwalbe zou wel eens het spannendste theatercollectief uit Nederland kunnen zijn. Met woordeloze, extreem fysieke performances strippen deze jonge honden de mens van al zijn franje. Schwalbe gemist, de vorige seizoenen? Maak dat meer dan goed met vier hernemingen en een spiksplinternieuwe productie, en dat op vijf dagen tijd.

‘Elke voorstelling is deels een reactie op de vorige geweest. Vanaf het eerste werk is het thema groep en individu altijd onderdeel geweest van ons gesprek. In de eerste twee voorstellingen, Save them en Schwalbe performs on its own, stonden we als individuen naast elkaar, daaruit groeide de nieuwsgierigheid om ons direct tot elkaar te verhouden, zonder een performatieve stijl los te laten. Dat leidde tot het gewelddadige Schwalbe cheats. Daar werd die nieuwsgierigheid groter en wilden we ons verhouden tot mensen buiten onze groep. Dat resulteerde in Schwalbe is looking for crowds.’

In deze serie zal evenzeer duidelijk worden hoe Schwalbe steeds op zoek gaat naar  extreem fysiek theater in een een uitgepuurde, sobere vorm. De reeks eindigt met de Belgische première van de marathonproductie Schwalbe performs a time.

> Bekijk de wervelende trailer.