ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

MOUSSEM CITIES: Damascus

Festival

MOUSSEM CITIES 2019 laat de urgente stem horen van kunstenaars uit Damascus, Syrië en de Syrische diaspora – om verhalen en sporen niet verloren te laten gaan in het geweld. De actualiteit geeft een onvermijdelijke lading aan deze editie. Het festival zal dan ook ruimte bieden aan Syrische kunstenaars en curatoren om het programma mee vorm te geven, zodat hun werk en engagement een juiste context krijgt.

MOUSSEM CITIES kiest niet voor Damascus vanuit een nostalgisch perspectief. Wel ziet het Damascus als een concept en een mentaal venster dat de artistieke scene van een regio en de makers uit de diaspora onder de aandacht brengt. Want de stad is een plek waar mensen verbindingen leggen met elkaar, en waar artiesten in de eerste plaats burgers zijn die een samenleving mee vormgeven.

→ De cyclus MOUSSEM CITIES richt jaarlijks de blik op een andere Arabische metropool. Het presenteert werk van kunstenaars uit stad en regio, geeft inzicht in de lokale artistieke context en brengt een dialoog en uitwisseling met Brussel tot stand. Het Kaaitheater is vaste partner van Moussem Nomadisch Kunstencentrum. Tijdens MOUSSEM CITIES tonen we werk van jonge generaties podiumkunstenaars.
 

‘Syriërs hebben geen politieke vrijheid, maar eisen hun culturele vrijheid op’ – een reportage in De Standaard

Damascus shines at the Moussem Cities Festival. - Bruzz

Programmed in MOUSSEM CITIES: Damascus:

Events