SPIN [BE]

Imagine Work

Imagine Work
Imagine Work

21.09.2013

De flexworker voor het voetlicht

Onze werkomgeving is de jongste decennia steeds competitiever geworden en nagenoeg volkomen geïndividualiseerd. Eén vaste job voor het leven klinkt als iets uit een vergane wereld. Vandaag spreken we over flexicurity, flexworking, freelancing, lifelong learning, etc. De grenzen tussen leven en werk, tussen vrienden en collega’s, tussen vrije tijd en werktijd worden steeds vager. ‘Zijn’ en ‘werken’ als synoniem.

In Imagine Work stelt het collecief SPIN de vraag in hoeverre de flexibele en onafhankelijke ondernemer-kunstenaar van vandaag – die van het ene project naar het andere sprint, die werkt in kantoren, cafés en studio’s ergens ter wereld, die op elk uur van de dag beschikbaar is – een blueprint vormt voor de zogenaamde flexworker?

Imagine Work wordt een oefening in het verbeelden van een mogelijk alternatief. Kan er kunst gemaakt worden in een radicaal andere werkomgeving en onder andere voorwaarden? Waar liggen de mogelijkheden om het anders aan te pakken?

Is tijd ook voor jou een schaars goed? Droom je van tragere, of misschien net van snellere dagen? Kom dan naar Imagine Work: luister naar de gasten uitgenodigd door het kunstenaarscollectief SPIN en bedenk mee alternatieve manieren om het begrip 'werktijd' in te vullen.

GUESTS
Mark Fisher (author of 'Capitalist Realism, Is There No Alternative?')
Gilad Reich and Yael Messer (curators of the exhibitions 'Time/Resistence' and 'Our Work is Never Over')
Hiroya Hirano (researcher on Basic Income and 'temporal autonomy')
Siegmar Zacharias (WOW-WE WORK HERE)

 


SPIN is an artist-run production and research platform initiated by the Brussels-based artists Hans Bryssinck, Diederik Peeters, Kate McIntosh and art workers Els Silvrants-Barclay and Ingrid Vranken | a House on Fire project; with the support of the culture program of the European Union