ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

FESTIVAL KANAL 2014

Festival

Samen Stad Maken

De Brusselse kanaalzone (her)ontdekken als het nieuwe stadscentrum, als grootstedelijke publieke ruimte, als brug tussen culturen en bevolkingsgroepen, als kruispunt van vele wegen, als een ‘place to be’ als een ‘must go zone’! Ziedaar de missie van het Festival Kanal. Dat leverde ondertussen twee spannende edities op vol memorabele, poëtische en confronterende artistieke interventies.

Voor de derde editie lanceerde het Platform Kanal onder de noemer Kanal Play Ground een oproep aan kunstenaars, architecten, ontwerpers én bewoners om ideeën te formuleren voor een nieuwe verbeelding van de publieke ruimte in de kanaalzone. Hoe kunnen we ruimte maken om te spelen, ruimte opeisen om te transformeren of eenvoudigweg ruimte bezetten in het belang van het algemeen?

Vijftien intrigerende ideeën uit deze oproep werden ondertussen verder uitgewerkt en zullen hun beslag krijgen tijdens het festival, aangevuld met een uitgebreid artistiek programma. Het geheel kadert in het VRT-project Atelier de Stad dat in het najaar zal resulteren in een heuse documentaire op Canvas.


Festival Kanal is a project by Platform Kanal, Architecture Workroom Brussels & Kaaitheater | in association with Charleroi Danses, Ultima Vez/Wim Vandekeybus, Transquinquennal, Abattoir, Cultureghem, Met-X, Q-O2, JES, Cifas a.o. | supported by the Minister in charge of the Port of Brussels