Benjamin Vandewalle & Platform-K [BE]

Common Ground

Common Ground
Common Ground

27.10 – 28.10.2018

De leefwerelden van Benjamin Vandewalle, Kobe Wyffels en Hannah Bekmans konden niet verder uit elkaar liggen. De ene houdt van jumpstyle en onderbroekenhumor, de ander van ballet en zelfgemaakte love songs, en de derde observeert de wereld graag door zijn camera en is stiekem een volleerd beatboxer. Buiten deze voorstelling zou dit trio elkaar wellicht nooit ontmoet hebben, maar hier vinden ze elkaar in hun liefde voor dans.
In Common Ground gaan ze via beweging op zoek naar raakvlakken én verschillen. De ene keer voeren ze fragiele en intieme duetten op, dan weer ontspint er zich een competitieve krachtmeting. Soms begrijpen ze elkaar, maar evengoed leiden misverstanden tot nieuwe spelregels. Common Ground is een gemeenschappelijke ruimte waarin ze elkaar in al hun eigenheid kunnen ontmoeten, aftasten en provoceren. Wat kunnen ze van elkaar leren?

• Het is sinds 2013 geleden dat Benjamin Vandewalle – artist-in-residence in het Kaaitheater – nog eens zelf op scène stond. Deze voorstelling is voor hem een terugkeer naar zijn vroegere, dansante werk. Kobe Wyffels en Hannah Bekmans zijn allebei verbonden aan Platform-K, de Gentse danswerkplaats die mensen met een beperking opleidt tot professionele dansers. Common Ground werd geselecteerd voor het TheaterFestival 2018.

 

"Geslaagde esthetiek en opzwepende energie, afgewisseld met ontroerende momenten van verstilling ...  de kracht van deze voorstelling ligt in het effect op de toeschouwer." - uit het juryrapport van het TheaterFestival 2018.

Choreograaf Benjamin Vandewalle doet waar hij goed in is: hij laat mensen kijken, écht kijken. - Etcetera


creation Benjamin Vandewalle | by and with Benjamin Vandewalle, Kobe Wyffels, Hannah Bekemans | music composition Fulco Ottervanger | music performed by Christian Mendoza | costume design Sofie Durnez | lighting design & technique Marlies Jacques | dramaturgy Charlotte De Somviele | photography Yuri Van der Hoeven | production Platform-K & Vooruit | support Konekt, Lucky Trimmer, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen & Vlaamse Overheid

There's more

Matinee Kadee

De jonge circusartiesten (0-12 jaar)

workshop

De jonge circusartiesten (0-12 jaar)
De jonge circusartiesten (0-12 jaar)
Kaaitheater
zo 28.10.18

Circus Zonder Handen is dé sociaal-inclusieve circusschool van Brussel. Tijdens een wervelende workshop leren de kinderen jongleren, borden draaien, diabolo gooien en tonlopen.

Benjamin Vandewalle & HYOID

geannuleerd - In the Sky I Am Walking

muziek dans

geannuleerd - In the Sky I Am Walking
geannuleerd - In the Sky I Am Walking
Kaaitheater
di 15.01 - wo 16.01.19

Omwille van productionele redenen stellen we deze voorstelling uit.

Vocaal ensemble HYOID en Kaaitheater artist-in-residence Benjamin Vandewalle gaan aan de slag met Indianerlieder (1972) van Karlheinz Stockhausen, een iconische maar zelden uitgevoerd werk. Ze creëren een totaalervaring die de vitaliteit en tijdloosheid van Stockhausens muziek wil openbaren. Ze stappen af van de originele scenografie, en geven het publiek een plek middenin het driedimensionale ritueel.