ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Common Ground

dans
#Energizeme
#ILoveMusic
Let's Talk (about Dance)
27—28.10.2018

De leefwerelden van Benjamin Vandewalle, Kobe Wyffels en Hannah Bekmans konden niet verder uit elkaar liggen. De ene houdt van jumpstyle en onderbroekenhumor, de ander van ballet en zelfgemaakte love songs, en de derde observeert de wereld graag door zijn camera en is stiekem een volleerd beatboxer. Buiten deze voorstelling zou dit trio elkaar wellicht nooit ontmoet hebben, maar hier vinden ze elkaar in hun liefde voor dans.
In Common Ground gaan ze via beweging op zoek naar raakvlakken én verschillen. De ene keer voeren ze fragiele en intieme duetten op, dan weer ontspint er zich een competitieve krachtmeting. Soms begrijpen ze elkaar, maar evengoed leiden misverstanden tot nieuwe spelregels. Common Ground is een gemeenschappelijke ruimte waarin ze elkaar in al hun eigenheid kunnen ontmoeten, aftasten en provoceren. Wat kunnen ze van elkaar leren?

• Het is sinds 2013 geleden dat Benjamin Vandewalle – artist-in-residence in het Kaaitheater – nog eens zelf op scène stond. Deze voorstelling is voor hem een terugkeer naar zijn vroegere, dansante werk. Kobe Wyffels en Hannah Bekmans zijn allebei verbonden aan Platform-K, de Gentse danswerkplaats die mensen met een beperking opleidt tot professionele dansers. Common Ground werd geselecteerd voor het TheaterFestival 2018.

 

"Geslaagde esthetiek en opzwepende energie, afgewisseld met ontroerende momenten van verstilling ...  de kracht van deze voorstelling ligt in het effect op de toeschouwer." - uit het juryrapport van het TheaterFestival 2018.

Choreograaf Benjamin Vandewalle doet waar hij goed in is: hij laat mensen kijken, écht kijken. - Etcetera

creation Benjamin Vandewalle | by and with Benjamin Vandewalle, Kobe Wyffels, Hannah Bekemans | music composition Fulco Ottervanger | music performed by Christian Mendoza | costume design Sofie Durnez | lighting design & technique Marlies Jacques | dramaturgy Charlotte De Somviele | photography Yuri Van der Hoeven | production Platform-K & Vooruit | support Konekt, Lucky Trimmer, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen & Vlaamse Overheid

DUUR: 75 min.
ARTIST IN RESIDENCE
Matinee Kadee

Tijdens Matinee Kadee organiseren we gratis opvang voor kinderen tot 12 jaar in de vorm van een leuke workshop bij de matineevoorstellingen op zondagnamiddag. Kinderen tot vier jaar kunnen intussen spelen in de crèche.

Meer info & reservatie op www.kaaitheater.be/kadee

LET'S TALK (ABOUT DANCE)

Zin om informeel na te praten over Common Ground? Welkom bij LET’S TALK (ABOUT DANCE)! Een moderator reikt jou en een kleine groep toeschouwers kapstokken aan om je kijk op dans te delen. Wat heb je gezien en wat betekende dat voor jou?

> zo 28/10, na de voorstelling in het Kaaicafé, in het Nederlands

post-performance talk

There wil be a post-performance talk with the artists after the show, on 27/10.