Jan Decorte en Sigrid Vinks / Bloet

BLOOD LTD by Bloet Jamais je n’oublierai la mort

BLOOD LTD by Bloet
BLOOD LTD by Bloet

09.11 – 10.11.2021

Jan Decorte en Sigrid Vinks – kortweg Bloet – zetten de komende jaren in op samenwerken met jonge performers. Ze willen de expertise en radicale werkwijze die ze al decennia uitdragen delen met een nieuwe generatie kunstenaars. Niet in een hiërarchische structuur, maar door hen in te schakelen als medeplichtigen. Noem het gerust een school zonder schoolgebouw, waar leerlingen ook leraars zijn in een artistiek-chaotische democratie.

BLOOD LTD by Bloet wordt een project met de densiteit van een zwart gat. Alle thema’s, visies, meningen, dogma’s en manifesten worden opgeslokt en evolueren van een betekenisloos nulpunt naar een betekenisvolle chaos. Jan Decorte en Sigrid Vinks creëren samen met Ika Schwander en Oumar Dicko een eigen theatertaal: licht, fluisterend en vluchtig.

• Theatermaker, schrijver en acteur Jan Decorte heeft menige grond doen daveren – altijd met Sigrid Vinks aan zijn zijde. Hun link met de scène van Kaaitheater gaat ver terug, met een lange geschiedenis van radicale herschrijvingen uit het theaterrepertoire. In 2019 was dat nog body a.k.a.

 

 

'Jan Decorte en Sigrid Vinks creëerden samen met Ika Schwander en Oumar Dicko een werk zoals je het maar zeer zelden zal zien: een fundamenteel theaterbeeld van wat het (niet) betekent om er te zijn.' Pzazz


een voorstelling van Jan Decorte, Oumar Dicko, Ika Schwander, Sigrid Vinks | decor support Johan Daenen | licht Luc Schaltin | taal jargon absolu (Jean Dubuffet) | productie Bloet | coproductie Kaaitheater & Pumpenhaus Münster 

There's more

Lees meer - BLOOD LTD by Bloet

Lees meer - BLOOD LTD by Bloet
Lees meer - BLOOD LTD by Bloet

artikel

vr 05.11.21

Lees het digitaal programmablad van BLOOD LTD by Bloet