Anna F. Jäger & Nathan Ooms / CAMPO

Ambient Theatre Fury

Ambient Theatre Fury
Ambient Theatre Fury

20.12 – 22.12.2022

Two people, and a frantic desire for an encounter.
In perpetually anguished attempts to connect, saying ‘you’ is locked in an endless echo of an ‘I’.
But they, and their emotions, are real, fleshed out in their striving bodies! Under a flood of smartness lurks a heap of insecurity. How little it takes and yet so unreachable it seems to leave one’s own ego-chamber and construct something else, a relation with another.

Een overvloed aan connectie, maar een gebrek aan dialoog, daar lijkt de steeds verregaandere digitalisering ons heen te drijven. De ander zien we vooral als mogelijke weerspiegeling en bevestiging van onszelf. Via verschillende gespreksvormen als interviews, therapiesessies of first dates, zoeken Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms de uitersten van de dialoog op, van eindeloze spiegel tot tegenspraak.

Met Ambient Theatre Fury zetten Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms hun artistiek onderzoek verder naar de relatie tussen digitalisering en subjectiviteit in crisis. Onze hedendaagse cultuur is steeds meer doordrongen van ‘ambient’ ervaringen. Netflix-series, populaire liedjes, maar ook de constante vernieuwing van onze sociale media feeds: ze ontstaan door een kruising van lichtzinnig genot en banale verleiding. Hoe zou een ambient theatervoorstelling eruitzien? Wat gebeurt er als je deze ambient kwaliteit uitvergroot en versterkt, en je ze furieus over de scène laat razen? 

Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms behaalden beiden hun master Drama aan het KASK in Gent. Hun vorige voorstelling Bartlebabe stond eerder in de Kaaistudio’s en gold als Jägers afstudeerproject. Ze was in tal van films te zien, en stond ook al op scène in voorstellingen van Michiel Vandevelde. Ooms liep stage bij Ula Sickle, en volgde het STUDIOS programma aan PARTS.

 

“Het doet je schateren, maar verontrustend is het wel.” - De Morgen

“Bijzonder aan het werk van Jäger en Ooms is dat ze ironie schuwen. In de plaats kiezen ze voor kritische overidentificatie: ze beseffen dat ze fundamenteel deel uitmaken van dit systeem.”- De Standaard


presented by Kaaitheater

by & with Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms | costumes, scenography, inside eye Carly Rae Heathcote | dramaturgy Bojana Cvejić | text coaching Bryana Fritz | technique Koen Goossens & Rune Floryn | production CAMPO | co-production TAZ & Sabam For Culture – Jong Werk beurs TAZ, Kunstenwerkplaats | with the support of VGC & De Grote Post Oostende

There's more

tg STAN / de Roovers / Antigone

About Elly

theater

About Elly
About Elly
CC Strombeek
vr 21.04 - za 22.04.23

Tg STAN duikt opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi. Met een groep van elf toneelspelers, waarin verschillende generaties makers en spelers en verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn, maakt Tg STAN een voorstelling over twijfel, vriendschap, eer en verantwoordelijkheid. Welke waarheid is waar en voor wie? En is de waarheid wel zo relevant? Of kan een leugen redding brengen? 

Lees meer - Ambient Fury Theatre

Lees meer - Ambient Fury Theatre
Lees meer - Ambient Fury Theatre

Programmablad

di 20.12.22

Lees het programmablad van Ambient Fury Theatre met een interview met de makers.