Salva Sanchis & Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas [BE/ES]

[GEANNULEERD] A Love Supreme

[GEANNULEERD] A Love Supreme
[GEANNULEERD] A Love Supreme

06.06 – 10.06.2018

Deze voorstelling is helaas afgelast omdat een van de dansers een blessure heeft opgelopen.

In A Love Supreme vertrekken John Coltrane en zijn muzikanten van een eenvoudige basisstructuur om een volstrekt vrije improvisatie op te bouwen die onophoudelijk grenzen verlegt. In 2005 creëerde Anne Teresa De Keersmaeker samen met Salva Sanchis een kwartet op Coltranes muziekstuk. Zijn jazz blinkt uit in de spanning tussen complexiteit en eenvoud. Dit uit zich letterlijk in de dans: improvisatie en compositie verweven zich tot ze in elkaar opgaan. In 2017 herwerkten De Keersmaeker en Sanchis A Love Supreme met vier jonge, mannelijke dansers. De uitgesproken vitale voorstelling werd één van de hoogtepunten van het voorbije seizoen, en haalde gezwind de selectie van het TheaterFestival. Geef je samen met de dansers opnieuw over aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde!

‘De improvisaties vloeien allemaal samen in een hogere orde: puur genot voor oog en hart.’
 – DE MORGEN

A Love Supreme eert de virtuoze jazz door te excelleren in de danskunst.’
– KNACK


choreography Anne Teresa De Keersmaeker, Salva Sanchis | danced by José Paulo dos Santos, Bilal El had, Jason Respilieux, Thomas Vantuycom | music A Love Supreme, John Coltrane | lighting design Jan Versweyveld | recast lighting design
Anne Teresa De Keersmaeker, Luc Schaltin | costumes Anne-Catherine Kunz | co-production 2005 Rosas & De Munt/La Monnaie, Théâtre de la Ville Paris, Opéra de Rouen / Haute Normandie, Teatro Comunale di Ferrara | co-production 2017 Rosas & De Munt/La Monnaie | premiere 24/05/2005, Kunstenfestivaldesarts, les Halles de Schaerbeek | Rosas is supported by the Flemish Community

There's more

Rosas

Zeitigung

dans

Zeitigung
Zeitigung
Kaaitheater
do 09.11 - za 18.11.17

Anne Teresa De Keersmaeker en pianist Alain Franco slaan opnieuw de handen in elkaar. Hun voorstelling Zeitung uit 2008 – een zoektocht naar het essentiële raakvlak van muziek en dans – vormt het boeiende vertrekpunt voor een nieuwe creatie, met Louis Nam Le Van Ho als derde maker aan het roer. 

Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

Achterland

dans

Achterland
Achterland
Kaaitheater
do 12.04 - zo 15.04.18

Achterland (1990) is een scharniervoorstelling binnen Anne Teresa De Keersmaekers oeuvre. Voor het eerst schreef de choreografe specifiek dansmateriaal voor mannen én kregen muzikanten een centrale plaats op scène. Op de klanken van Györgi Ligeti en Eugène Ysaÿe maakten het minimalisme en de vrouwelijkheid van het vroege werk plaats voor een ambigu niemandsland waarin grenzen en tekens vervagen. Een herneming om naar uit te kijken!

Anne Teresa De Keersmaeker, Jean-Guihen Queyras/Rosas

Mitten wir im Leben sind / Bach 6 Cellosuiten

dans

Mitten wir im Leben sind / Bach 6 Cellosuiten
Mitten wir im Leben sind / Bach 6 Cellosuiten
De Munt/La Monnaie
za 23.09 - wo 27.09.17

Drie dansers en twee danseressen – waaronder Anne Teresa De Keersmaeker zelf – bewerken, bevragen en dansen de zes Cellosuites van Bach, uitgevoerd door de wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras. Hun ingenieuze architectuur, dansante ritmiek en tijdloze schoonheid blijven tot op de dag van vandaag fascineren.