Radouan Mriziga [MA/BE] fABULEUS, hetpaleis & Moussem Nomadisch Kunstencentrum

8.2

8.2
8.2

26.10.2019

Voor 8.2. liet choreograaf Radouan Mriziga zich inspireren door een oude liefde: rapmuziek. Samen met zeven jongeren verdiepte hij zich in alles wat rap uniek maakt: het ritme, de flow, de statements en gebaren, en de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar. In 8.2 proberen ze de essentie te vatten van een muziekstijl die trends overstijgt en generaties overleeft – en zichzelf telkens opnieuw uitvindt.

• Radouan Mriziga volgde dansopleidingen in Tunesië en aan PARTS in Brussel. Zijn performances onderzoeken de verhouding tussen beweging, constructie en compositie, tussen lichaam en architectuur. Hij is artist-in-residence bij Moussem Nomadisch Kunstencentrum en Kaaitheater. Zijn solo 55 en de groepswerken 3600 en 7 gingen telkens hier in première. Tijdens Performatik19 maakte hij in KANAL – Centre Pompidou 0.KANAL.

‘De zeven dansers zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, diversiteit en kleurrijke outfits. Samen met choreograaf Radouan Mriziga brouwden ze een fascinerende medley, vol rapflows en moves.’  – DE STANDAARD

‘Rap is hier een vehikel voor, of zelfs de expressie van wat een generatie bezig houdt.’ – ETCETERA

'Rap was de kunstvorm die de grootste invloed had tijdens mijn jeugd.' – interview in BRUZZ


choreography, concept & form Radouan Mriziga | with Tars Couvreur, Amina Iddrisu, Mimbi Lubansu, Ebe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen & Sadie Vermeiren | choreography assistance Maïté Jeannolin | costumes Lila John | production hetpaleis, f ABULEUS & Moussem Nomadic Arts Centre | co-production STUK | support the Flemish Community, the province of Antwerp, the cities of Antwerp, Leuven & Brussels | tax shelter from the Belgian Federal Government, tax shelter fundraising by Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant

There's more

Tomas Ntamashimikiro

Workshop: How to Hiphop

workshop

Workshop: How to Hiphop
Workshop: How to Hiphop
Kaaitheater
za 26.10.19

Danser en choreograaf Tomas Ntamashimikiro leert je grooves en social dances uit de hiphop aan. Je krijgt nieuwe inzichten in de hiphopcultuur en ondervindt aan den lijve wat de dans zo aanstekelijk maakt. Trek je beste danskleren aan en kom lekker mee grooven! Iedereen is welkom, met of zonder hiphopervaring.

Zulu Nation―Saintklet

Gentle Swag

party

Gentle Swag
Gentle Swag
Kaaitheater
za 26.10.19

Na 8.2 nodigen wij je uit om zelf de dansvloer te veroveren. Wij zorgen voor het ritme, de beats & de flow. Jij doet de rest. 

Radouan Mriziga

Tafukt

dans

Tafukt
Tafukt
Kaaitheater
vr 08.05 - di 12.05.20

Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 

Tafukt/The Sun/Athena is een danssolo en het eerste deel in een trilogie die focust op de betekenisleer en mythologieën van de Tamazigh – de inheems bevolking van Noord-Afrika. Hoe kunnen we de huidige canon in vraag stellen? Kan performance een vorm van verzet zijn? Radouan Mriziga wil een ruimte creëren voor reflecties over het verleden, om tot een meer inclusieve toekomst te komen.

Radouan Mriziga

Radouan Mriziga
Radouan Mriziga

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2017-2021