ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

With love not for love

(working title)

performance
22.09.2024

With love not for love is een flamboyante, performatieve protestactie die zorgverleners en hun bondgenoten verzamelt in de Brusselse straten. 

Dit vrolijk moment maakt deel uit van een langer onderzoekstraject dat de in Brussel wonende kunstenaar Anna Rispoli voert samen met Territorio Domestico en de Liga van huishoudhulpen zonder papieren, alsook lokale en internationale partnerorganisaties. In het kader van dit onderzoek delen ze politieke tools, artistieke methodes, wederzijdse ondersteuning en feministisch plezier in activisme. Het traject stelt de ambigue relatie tussen zorgwerk en de emotionele verwachtingen die erbij horen centraal. Zo stelt de actie de vraag: Wie draagt zorg voor zij die zorgen voor onze samenleving? 

‘Er zit zoveel liefde in het eten dat je kookt’, ‘Je vindt het niet erg om onbetaald te blijven: je ziet hen graag.’ ‘Laat me alsjeblieft niet alleen!’ Wat gebeurt er wanneer zorgwerkers en zorgdragers intiem worden met hun werkgevers? En hoe vertroebelt de al ambigue grens tussen keuze en verplichting?  

Deze samenkomst wil zichtbaarheid geven aan een veelheid van perspectieven, verenigd in hun strijd voor een samenleving waarin zorg een fundament zou kunnen zijn. De centrale thema’s zijn eerlijke verloning en erkenning van zij die instaan voor de zorg in onze samenleving: schoonmaken, koken, de opvoeding van kinderen, het bijstaan van ouderen, enzovoorts.  

 

• Anna Rispoli werkt tussen artistieke creatie en de publieke ruimte. Ze ontwikkelt daarbij prototypes waarin we materiële hulpmiddelen, intelligentie en gevoelens kunnen delen. Al twintig jaar lang creëert ze transdisciplinaire projecten, performances en stedelijke installaties in Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië. Recent  werkte ze aan verschillende vormen van ‘re-created documentary’, waaronder Your word in my mouth over intimiteit, erotiek en politiek.

a project initiated by Anna Rispoli│together with Brussels-based collectives of migrant women with and without papers│dramaturgy Ophélie Mac, Nina Ferrante│performance advisor Ophélie Mac ⎸ coproduction Kanal, SPIN│supported by Egalité des chances│production management Teresa Gentile

zo 22 sep 24
17:00
Available soon
Presented by
Kaaitheater Kanal - Centre Pompidou