ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Inconditionnelles (Hopelessly Devoted)

dans
performance
30—31.01.2025

‘Onvoorwaardelijk’, dat is de aanvaarding en onderwerping zonder voorwaarde, maar ook volledige toewijding. Het is dat wat wordt genomen, dat wordt ondergaan, maar ook wat wordt gegeven, in de zuiverste vorm.

Inconditionnelles (Hopelessly Devoted) viert de liefde. Liefde die verblindt, vernedert en op slot zit. De liefde van twee vrouwen, Chess en Serena, is zo krachtig dat ze een perfecte ruimte creëert waarin ‘niets ontbreekt’. Deze tekst van Kae Tempest zoekt een positie tussen wat buiten is en wat binnen, tussen de gevangeniswereld en de ‘andere’ kant met al zijn beloften, gevaren en mogelijke mislukkingen. En dan bestaat er nog een derde ruimte: het innerlijke leven. Vanuit de poreusheid van deze ruimtes ontstaan precies schoonheid en poëzie. Ondertussen vult de muziek van Dan Carey het universum van de gevangenis. De muziek sticht de vriendschap, vormt de geheime taal tussen de twee vrouwen en die uiteindelijk de brede community bekrachtigt.

 

• Choreograaf, schrijver, muzikant en artistiek leider Dorothée Munyaneza (°Kigali, 1982) ontwikkelt een vurig œuvre. Vertrekkend van de realiteit wil zij het geheugen en het lichaam vatten, de stemmen dragen van zij die we het zwijgen opleggen, gehoor geven aan de stiltes en de littekens van de geschiedenis tonen. Recent stond Munyaneza in Kaaitheater met Mailles, en Toi, Moi, Tituba.

text Kae Tempest│music Dan Carey│translation and direction Dorothée Munyaneza│musical collaboration Ben LaMar Gay│ scenography and lights et lumières Camille Duchemin│ costumes Stéphanie Coudert│assistant director Lisa Como│with Kayije Kagame, Bwanga Pilipili, Davide-Christelle Sanvee et Grace Seri

 

DUUR: 90 min.
BELGIAN PREMIERE
Presented by
Kaaitheater Les Halles de Schaerbeek
28€
24€
20*€
18€
12€