ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

See is for story - Tea is for telling

Festival
Kaaistudio's & Globe Aroma

See is for story - Tea is for telling is een focusprogramma samengesteld door de community van kunstenaars, kunstliefhebbers en kunstwerkers die actief zijn in en rond de artistieke werk- en ontmoetingsplek Globe Aroma.

Vanaf september 2023 brengt Globe Aroma een tijdelijke community van verhalenvertellers, luisteraars, vertalers en tussenpersonen samen rond workshops, performatieve diners, verhalende thee-sessies, try-outs etc. In het eerste weekend van december gebruiken we alle ruimtes van de Kaaistudios om deze praktijken te delen met een sympathiek publiek*.

Het programma is opgebouwd rond enkele thema’s waar de tijdelijke community op dit moment rond werkt (soms individueel, soms collectief):

erfgoed herlezen - speelgoedverhalen - intieme dagboeken - knoedelverhalen - je verhaal naaien - subjectief in kaart brengen - aan een verhaal nippen - de (on)mogelijkheid van vertalen

 

PROGRAMMA

Vrijdag 1 december

→ 14u-17u 🚪 What is a Door? @ Kaaistudios (Concertstudio) | reserveer hier je gratis plek
→ 18u 🥟 Dumpling Tales: performatief diner @ Globe Aroma | koop tickets
 

Zaterdag 2 december          

→ 14u 🧵 Getting Softer with Espace Fxmme @ Kaaistudios (Dance studio) | reserveer hier je gratis plek
→ 14u-16u 🥟 Dumpling Tales: a workshop about food and stories with Mirra Markhaeva @ Kaaistudios | reserveer hier je gratis plek
→ 15u-18u 🍉 Learning Palestine Session by Learning Palestine Group @ Kaaistudios | vol
→ 16u30-17u30 ☕ Tales from the First Floor @ Kaaistudios | reserveer hier je gratis plek
→ 18-20u 🌶️ Comfort is found in a spicy sauce @ Kaaistudios | koop tickets (PWYC € 4/ 6*/8)
→ 20u30 👁️ Trying things out @ Kaaistudios  | koop tickets (PWYC € 0/ 5/ 8*/12)
→ 22u-3u Afterparty with Liaison @ Globe Aroma | gratis

VRIJDAG EN ZATERDAG PERMANENT IN DE RUIMTE AANWEZIG:

👁️ Art For All fototentoonstelling (gelinkt aan What is a Door?) aan de ingang

Globe Aroma bezoekt in het kader van het project Art for All op maandelijkse basis heel wat verschillende cultuurhuizen voor concerten, expo’s, theater, workshops,... We staan dan telkens voor een deur: soms open, af en toe gesloten of nu en dan onduidelijk welke deur te gebruiken. Het bracht ons bij de vraag hoe een deur eruit zou moeten zien, als ze ons wil verwelkomen.

De voorbije weken ging de community van Art for All op stap met een fotocamera om inspirerende deuren vast te leggen. Welkom om tijdens dit 2-daags focusprogramma door onze deurencollectie te wandelen en een collectieve reflectie te starten over hoe culturele plaatsen zowel fysiek als mentaal toegankelijk zijn.

📹 Media Lab Station in de bar

Een tijdelijke ontmoetings- en werkruimte voor de jongeren waarmee we werken in het kader van het project Art for You(th). Elke woensdagnamiddag komen jongeren van opvangcentra zoals Fedasil Schaarbeek en Bordet in een informele sfeer bezit nemen van de ruimte en de apparatuur van Globe Aroma. Tijdens See is for Story, Tea is for Telling wordt een deel van de bar van Kaaistudios omgetoverd tot een medialabstation gehost door Boly Mpany Mpongo. Met video- en geluidsapparatuur zullen de jongeren kunstenaars en gasten interviewen en het hele focusprogramma documenteren, waardoor er meerdere verhalen ontstaan door hun ogen en stemmen.

🎪TENT door Espace Fxmme in de dansstudio

Elke donderdag komt een groep vrouwen samen in Globe Aroma in het kader van Espace Fxmme. Ze delen verhalen met elkaar en wisselen uiteenlopende textieltechnieken uit. De voorbije jaren werkte de groep aan een reeks kleurrijke patchworks, gebaseerd op en geïnspireerd door verhalen die zorgvuldig aan elkaar worden geborduurd. De thema’s die door de textielwerken meanderen variëren van moederschap, familie, thuis zijn tot vriendschap en vrijheid. Tijdens de 2-daagse in de Kaaistudios stellen we de afgewerkte patchworks tentoon in de vorm van een tent die dient als een veilige shelter voor verhalen.

 

programme by Nastasiya Kharitonova, Liaison Collective (Mariami Ochigava, Erekle Mgeladze Stela Namgaladze), Ali Almir, Mirra Markhaeva, Egoo Dallas, Kled Kapexhiu, Tatiana Zubieta, Habib Saher, Tamila, Tamara (ttamo) MamulashviliAnch1t, Giorgi Elizbarashvili, Henri Keller, Karl Joonas Alamaa, Salome Grdzelischvili, Shilemeza Prins, Ifrah Yusuf, Sepideh AlaghaSmaia Abdul, Oyuna (Oyunchimeg) Bayanjargal,Hafiza Azimi, Gueladio Ba, Alice Ciresola, Fadia Fraide, Gaëlle Khalife, Marjoleine Maes, Amina Saâdi, Brecht Theunis, An Vandermeulen, Raf Muylle, Sara Pasternacki Pereira, Boly Mpany Mpongo, WA, New South, The Kitchen (Reem Shilleh, Mohanad Yaqubi, Joachim Ben Yakoub, Yazan Khalili, Omar Jabary Salamanca, Christopher Daley), Looops, Terra Nova, Pigment, etcetera | concept, production, support Globe Aroma | co-productionKaaitheater | thanks Monty, Europalia, VGC, Vlaamse Gemeenschap, De Nationale Loterij, Welzijnszorg, Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen