ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Roel Verniers Pitch & Prijs 2023

workshop
12.09.2023

Benieuwd naar ontluikend talent? Maak kennis met de volgende generatie getalenteerde makers.

Het TheaterFestival ondersteunt ontluikende makers via de Roel Verniers Pitch & Prijs. Hiervoor gaan we op zoek naar frisse concepten van beginnende en afgestudeerde podiumkunstenaars uit alle hoeken van het veld: theater, dans, slam, performance, tekst, …

In 2023 worden deze plannen gelezen door een leescommissie, samengesteld uit Ruth Mariën (detheatermaker), Mulanga Nkolo (MestizoArtsPlatform), Prisca Agnes Nishimwe (kunstenaar), Yasmin Holail Mohamed (Amplo) & Nora Mahammed (Het TheaterFestival). Zij nomineren 8 interessante concepten met hun bedenkers. 

De genomineerden presenteren hun concept tijdens Het TheaterFestival voor jury en publiek op dinsdag 12 september vanaf 13u. 

De winnaar van de Roel Verniers Prijs 2023 wordt ’s avonds om 19u bekendgemaakt. De winnaar ontvangt o.a. een coproductiebedrag van €10.000 en een plek op Het TheaterFestival 2024 in Antwerpen.

• detheatermaker is een ontwikkelings- en productieplatform voor theatermakers die hun eerste stappen zetten in het professionele podiumkunstenveld. TM gaat zij aan zij met de makers aan de slag in meerjarige trajecten op maat. Dialoog, samenwerking en peer learning staan centraal. Via haar 360° begeleiding zet TM in op de zelfredzaamheid van artiesten. Zo bouwt TM mee aan het kunstenveld van de toekomst.

• Cultuurloket biedt zakelijke ondersteuning voor de cultuursector. Waar cultuur, bedrijfseconomie en de wet elkaar kruisen, ontstaan veel vragen. Met al die vragen over o.a. werken, ondernemen en financieren kan je bij ons terecht voor eerstelijnsadvies. Daarnaast organiseren we tal van opleidingen – ook op maat voor scholen en andere organisaties – over deze thema’s.

• Amplo begon als Sociaal Bureau voor kunstenaars (SBK) en groeide uit tot een toonaangevende en betrouwbare HR-partner voor de creatieve sector. Naast payroll en personeelsadministratie bieden we een scala aan aanvullende services. We werken op maat van onze klanten, freelancers en de sector in zijn geheel. Onze werking is laagdrempelig: we zijn makkelijk bereikbaar en we geven persoonlijke advies op maat. Heb je vragen over het kunstenaarsstatuut? We verwelkomen je graag in een van onze kantoren voor gratis info.