ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Noche

dans
23.02.2024

De ontmoeting tussen dans en muziek, stem en ritme, staat centraal in Alma Söderbergs nieuwe werk Noche, waarin haar verkenningen een nieuwe vorm krijgen. Tegelijkertijd langzaam en bruusk, steeds terugkerend maar toch onvoorspelbaar, brengt Noche (de nacht) een zachte pauze met een eigen ritme. Het maanlicht is zowel scherp als verwarrend, de grond onder de voeten voelt anders aan. Niets is vanzelfsprekend, de aandacht wordt verhoogd.  

De nacht is het uitgangspunt voor een ander soort muziek en dans, ongelijkmatiger in het ritme, riskanter, maar tegelijkertijd zacht, warm en donker. Met pastelkleurige en vage randen is Söderbergs vorige voorstelling The Listeners een avondwerk. Waar dat stuk eindigt, begint Noche. Van een zacht web van verschillende stemmen en bewegingen, naar de onderbreking en de afsnijding.  

• Winnares van de Thalia-prijs en verbonden aan het Cullberg Ballet, gebruikt de Zweedse choreografe en performer Alma Söderberg haar lichaam en stem om de ruimte te bespelen als was het een muziekinstrument. Nieuwsgierig naar zowel luisteren als zien, maakt ze deze gecombineerde waarnemingen tot onderwerp van onderzoek in haar creaties. In de zomer van 2023 werkte ze samen met Salva Sanchis en de Bachelor of Contemporary Dance van La Manufacture aan een voorstelling, ge-copresenteerd door Kaaitheater en Charleroi Danse. 

presented by Periferik

choreography Alma Söderberg | music Dehendrik Lechat Willekens | dance & vocals Anna Fitoussi, Camille Prieux, Eleanor Campbell, Eszter Czédulás, Johanna Tengan, Katie Jacobson, Lilian Steiner, Mohamed Y. Shika, Noam Segal, Vincent Van der Plas | costume Behnaz Aram | lighting design Pol Matthé | dramaturge Igor Dobričić | artistic advice Anja Röttgerkamp 

DUUR: 50 min.
TALEN: Language no issue

Met een inleiding van artistiek directeur Kristine Slettevold van Cullberg om 19:15

Presented by
Kaaitheater Periferik
32€
28€
*24€
18€
12€