ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

It's about us

iet's extra
15.06.2024

Iet’s Extra zorgt voor een informeel moment van samenkomst buiten of na een voorstelling, performance of evenement. Elk seizoen vragen we enkele performers: wat heb je nodig om jouw universum nét dat beetje completer te maken? Alles kan!  

Voor het slotevenement van dit Kaaiseizoen, bouwt Pankaj Tiwari voor en na de performance Paper Planes de tuin van GC De Kriekelaar om tot een speelse ontmoetingsplek. Kunstenaars, tijdelijke en lokale residenten komen hier samen om Rest, Care, Joy en Fulfilment te vieren. Deze vier elementen delen de ruimte in. Zo is er een TENT waarin je kan slapen, een manifest kan lezen, koffie kan drinken met je vrienden… Daarnaast kan je naar de Sweat Dreams, een sauna op initiatief van Tristero vzw, Kaaitheater en GC Kriekelaar.* Een concert van Floèmee en een lange dinertafel**, geleid door culinair kunstenaar Sankrit Kulmanochawong vervolledigen de affiche.  

Uiteindelijk vormt in al onze verlangens  – naar solidariteit, engagement, community of gelijkheid – zorg voor elkaar de rode draad. It’s about us!   

Programma:

16:00 - TENT + Sauna open

18:00-20:30 - diner door Sankrit Kulmanochawong

20:30 - Paper Planes in De Kriekelaar

21:30 - concert Floèmee

 

 

*Reserveer je slot voor de sauna hier. Ze kost deze dag uitzonderlijk 2,50 euro. Neem zeker je zwempak en handdoek mee!

** Voor het diner geldt ‘pay what you can’

 

Pankaj Tiwari is een hedendaagse kunstenaar, performancemaker en curator uit Balrampur, India, momenteel gevestigd in Amsterdam. Zijn werk brengt Oosterse perspectieven in het Westerse discours over socio-politieke kwesties. Het werk van Pankaj werd o.a. gepresenteerd in Holland Festival (NL), DE SINGEL (BE), wpzimmer (BE) en radialsystem (DE). TENT is een mobiel instituut dat Tiwari creëerde in samenwerking met kunstenaar Nick Verstand. De hybride, hedendaagse ruimte nodigt mensen uit om na te denken, om te verbeelden, om te luisteren en vooral om uit te rusten. TENT bestaat sinds 2021, maar voelt nu zelf de nood om te stoppen en dus zal TENT in De Kriekelaar de laatste keer bestaan als instituut. 

Floèmee bestaat uit muzikanten Nazanin Yalda (Iran) en Alex Recio (Spanje). Traditionele Iraanse folklore kruisen ze met elektronische muziek. Sétār, een Iraans snaarinstrument, combineren ze met vocale melodieën en elektronische apparatuur. Invloeden uit de ambient, experimentele muziek, wereldmuziek, noise, IDM en breakbeat sijpelen door.