ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Voices of the Dunes + roundtable discussion

A Series of More-Than-Human Encounters

talk
debat
online
20.01.2021

In de tweede aflevering van A Series of More-Than-Human Encounters nodigen we onderzoekers, activisten en kunstenaars uit in een driedaags programma om de betekenis en het potentieel van gerechtigheid in een postimperialistische wereld met meerdere soorten te verkennen. Moeten we grondrechten toekennen aan dieren en natuurlijke formaties - zoals meren, zeeën, regenwouden en de bodem? Wat kunnen historische, huidige en toekomstige menselijke en meer dan menselijke allianties van verzet ons leren? Hoe is de wereldwijde dekoloniale strijd gerelateerd aan de wereldwijde en lokale strijd voor het leven, de veiligheid en de autonomie van niet-menselijke dieren?

TIJDSSCHEMA
20:00 –  Welkom
20:05 – Animals in a more-than-human legality van Eva Bernet Kempers
20:15 – Voices of the Dunes van The Dunes of Schouwen-Duiveland
20:25 – Is representation enough? van Darko Lagunas
20:35 – Discussie (in het engels) met Eva Bernet Kempers, Darko Lagunas and The Dunes of Schouwen-Duiveland, gemodereerd door Mariska Jung.
21:05 – 21:30 – Q&A met Zoom-publiek

Eva Bernet Kempers (1993) studeerde culturele antropologie, groene criminologie en omgevingsrecht aan de Universiteit Utrecht. Ze combineert perspectieven uit verschillende disciplines in haar huidig ​​doctoraatsonderzoek onder auspiciën van de leerstoel Dier & Recht aan de Universiteit Antwerpen.

• Darko Lagunas (1987) is een stadssocioloog en actieonderzoeker die zich bezighoudt met sociaal-milieukwesties. Hij is vooral geïnteresseerd in hoe westerse kennis dualiteiten en suprematie-systemen reproduceert.

A Series of More-Than-Human Encounters is a presentation by VUB Crosstalks & Kaaitheater | curated by Kaaitheater and VUB Crosstalks in dialogue with Olave Nduwanje, Mathieu Charles, Mariska Jung, David Weber-Krebs and Geertrui Cazaux.

DUUR: 90 min.
TALEN: Engels
ACT
pay what you can

Online lezingenprogramma’s vergen veel zorg en voorbereiding, en sprekers en moderatoren verdienen een correct loon. De inkomsten van jouw ticket maken dit mee mogelijk, en zorgen ervoor dat we  – een maand na datum – ondertitelde en afgewerkte video’s gratis ter beschikking stellen. 

Daarom: betaal wat je kan. Grote dank voor je steun van € 5 of € 10. Laat je financiële situatie je dat niet toe? Dan reserveer je een gratis ticket, no questions asked.

Presented by
Kaaitheater VUB/Crosstalks