ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Ola Pola Potloodgat (5+)

theater
08—10.09.2017

Het TheaterFestival toont niet alleen het meest belangwekkende podiumwerk van vandaag; ze duikt ook in haar archief op zoek naar een Golden Oldie. Een voorstelling die ooit de theaterfundamenten deed trillen. Een pareltje uit de podiumgeschiedenis dat het TheaterFestival jullie willen laten (her)ontdekken!

De Golden Oldie 2017 is de BRONKS-voorstelling Ola Pola Potloodgat van en met Pascale Platel en Randi De Vlieghe: een voorstelling die exact 15 jaar geleden de Grote TheaterFestivalprijs van het Nederlands-Vlaamse Theaterfestival 2002 en keer op keer zorgde voor staande ovaties. De toenmalige jury noemde heteen theaterwetten-verbrekende voorstelling die schijnbaar nergens over gaat, maar alles in zich heeft.”

Ola Pola Potloodgat is een sprookjesachtige wervelwind met zeerovers, piranha’s, krokodillen en olifanten. Platel en De Vlieghe springen van het ene verhaal in het andere, van droomscène in filmpje tot dansje in gevecht. Een vrolijk onzinstuk met een absurdistisch randje.

BRONKS is een Brussels Nederlandstalig jeugdtheater- en productiehuis. Actrice en auteur Pascale Platel richtte samen met haar broer Alain Les Ballets C de la B op en maakte onder anderen Koning van de Paprikaships en Gezegend zij. Choreograaf, danser en theatermaker Randi De Vlieghe werkt regelmatig samen met onder meer fABULEUS, Tuning People en BRONKS. In 2011 richt hij zijn eigen productiestructuur Moldavië op, waarmee hij samen met fABULEUS Blauwe Storm maakt.

“Ola Pola Potloodgat is volgens de jury een theaterwetten verbrekende voorstelling die schijnbaar nergens over gaat, maar alles in zich blijkt te hebben. De voorstelling is gemaakt voor kinderen, maar komt ook volledig tot haar recht voor alleen een volwassen publiek.” - De Standaard

van en door Pascale Platel en Randi De Vlieghe | productie het TheaterFestival & BRONKS | decor, licht en video Karin Demedts | muziek: Gerrit Valckenaers | bewegingsadvies Marie De Corte | coaching Patrick Jordens en Klaas Tindemans

DUUR: 60 min.
TALEN: Nederlands

GOLDEN OLDIE