ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Liedje voor Gigi

theater
#Tender
15—18.03.2018

Theatermachinist

Theatermaker en beeldend kunstenaar Benjamin Verdonck maakt in 2014 notallwhowanderarelost, waarin hij het publiek binnenlokt zonder woorden, zonder muziek maar met veel touwtjes, kleuren en een truc met een stoel. 'Op de hectische chaos en de te spectaculaire snelheid van onze maatschappij is deze voorstelling een glashelder antwoord dat blaakt van rust en verstilling', zegt de Jury van het Theaterfestival 2014.

Liedje voor Gigi is zijn nieuwste voorstelling binnen dit genre. 

Een huis, schaduwen, deuren die opengaan en toe. Benjamin Verdonck is de machinist die het verglijden van de beelden in gang zet, om er vervolgens in verloren te lopen. Een kinderlied, live begeleid door twee muzikanten, Bram Devens (Ignatz/en de stervende honden) en Tomas De Smet (Think of One, Zita Swoon, King Dalton,…)

• Benjamin Verdonck is acteur, schrijver, beeldend kunstenaar en theatermaker. Hij bespeelt zowel de reguliere theaterzaal als de publieke ruimte. Na one more thing en WE DON’T SPEAK TO BE UNDERSTOOD (samen met Pieter Ampe), het voorbije seizoen, komt hij nu ook met twee nieuwe voorstellingen naar het Kaaitheater: Song for Gigi en Het houten ezeltje.

‘Schoonheid als troost, als de werkelijkheid het laat afweten.’ **** - De Morgen

‘Juweel van een theaterminiatuur’ – Trouw

'Degenen die als eersten de sterrenbeelden construeerden en vervolgens benoemden waren vertellers. Het trekken van een denkbeeldige lijn tussen een groepje sterren verleende er een beeld en een identiteit aan. De aan de lijn geregen sterren waren als gebeurtenissen die worden aaneengeregen door een verhaal. De voorstelling van de sterren als beelden veranderde natuurlijk niets aan de sterren zelf, en evenmin veranderde er iets aan de zwarte leegte eromheen. Wat er door veranderde was de manier waarop mensen de nachthemel lezen. Het probleem van de tijd is als het duister van de hemel. Elke gebeurtenis is een ingeschreven figuur binnen haar eigen tijd. Gebeurtenissen kunnen zich combineren en hun tijd kan gedeeltelijk samenvallen, maar de temporele gemeenschappelijkheid tussen gebeurtenissen strekt zich niet wetmatig uit buiten de combinatie. Een hongersnood is een tragische combinatie van gebeurtenissen. Waar de Grote Beer, die immers in een andere tijd bestaat, onverschillig onder blijft.'  – John Berger

van en met Benjamin Verdonck | muziek Bram Devens, Tomas De Smet| dramaturgie Sven Roofthooft | decor Benjamin Verdonck, Lucas van Haesbroeck | lichtontwerp Lucas van Haesbroeck | productie Toneelhuis | gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures - Isabelle Molhant - Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius

DUUR: 50 min.
TALEN: Nederlands
IMAGINE 2020
7+

ook voor kinderen vanaf 7 jaar

Presented by
Kaaitheater Imagine 2020