ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

On Prosperity Without Growth and Paths to a Sustainable Society 2.0

talk
#remake
13.03.2017

Zeven jaar geleden vormde de publicatie van Welvaart Zonder Groei een mijlpaal in het duurzaamheidsdebat. Tim Jackson's uitdaging om de conventionele economie tegen het licht te houden en het streven naar exponentiële economische groei in vraag te stellen, lokten controversiële reacties uit en waren voer voor menig debat.

Terzelfdertijd dikte de kritiek op de vergroening van de bestaande economie aan. In hun boek Inside the Green Economy - Promises and Pitfalls stellen Barbara Unmüssig en co-auteurs dat de belofte van de Groene Economie om onophoudende groei te verzoenen met ecologische duurzaamheid een mythe is. We moeten daarentegen het debat rond de oplossing herpolitiseren en onze op groei gebaseerde business-as-usual in vraag stellen.

In de recent herwerkte uitgave van Welvaart zonder Groei heeft Jackson het over de post-growth economie. Hij exploreert topics als tewerkstelling, sociale investeringen, ongelijkheid en hoe zowel ecologische als financiële duurzaamheid te bereiken. Een essentiële visie voor maatschappelijke vooruitgang. Unmüssig et. al. roepen op tot een radicale sociaal-en-ecologische transformatie ten aanzien van gevestigde machtsstructuren en plaatsen ze mensenrechten, sociale gelijkheid en ecologische rechtvaardigheid boven economische belangen.

 

‘Groei was vanzelfsprekend. En plots was het dat niet meer’ - Tim Jackson over welzijn in tijden van lage groei in De Standaard

Welvaart zonder Groei - 2de uitgave
Tim Jackson is een Brits ecologisch econoom, professor Duurzame Ontwikkeling aan de universiteit van Surrey en Directeur van het Centre for the Understanding of Sustainable Prosperity (CUSP).

Inside the Green Economy - Promises and Pitfalls (T. Fatheuer, L. Fuhr & B. Unmüssig)
Barbara Unmüssig is Voorzitter van de Heinrich Böll Stichting.  Haar werk focust op thema's als globalisering en internationaal klimaatbeleid, nationaal en internationaal genderbeleid en de promotie van democratie en conflictpreventie.

In collaboration with 11.11.11 and Oikos

TALEN: Engels — srt. Nederlands
HOUSE ON FIRE
Presented by
Kaaitheater Oikos