ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Graduation Tour 2016 Programme 2

dans
17—18.06.2016

Fabrice Mazliah en Daniel Linehan

Eenmaal om de drie jaar kunnen nieuwe studenten instappen in de PARTS Training Cycle. De eerste groep dansers aan deze vernieuwde opleiding, die in 2013 de opleiding begon, studeert af in juni 2016. Ter afsluiting presenteren ze een selectie van eigen creaties en vijf nieuwe stukken onder leiding van gevestigde choreografen.

Deze choreografen zijn Daniel Linehan, Fabrice Mazliah, Eszter Salamon, Vera Mantero en Marc Vanrunxt.

Six Potentialities – Farbice Mazliah

De kennis van een danser bevat meer dan enkel harde feiten. Het is in de eerste plaats fysiek. Mazliah onderzoekt hoe deze impliciete kennis gedeeld kan worden met het publiek en hoe dit iets nieuw kan creëren. “six potenialités” maakt deel uit van een reeks van werken gemaakt rond het stuk. In Act and Thought¸ dat in juni 2015 gemaakt werd met en voor The Forsynthe Company.
Fabrice Mazliah (CH) was jarenlang lid van William Forsythe’s Ballett Frankfurt and The Forsythe Company. Hij is medeoprichter van het choreografencollectief MaMaZa.

End-World Mosaic­ – Daniel Linehan

Er is niet één wereld, er zijn er veel. Vanuit dit idee vertrekt Daniel Linehan voor zijn choreografie van End-World Mosaic, geïnspireerd door Markus Gabriel’s boek Why the World Does Not Exist. Dat er niet een enkele allesomvattende wereld bestaat, leidt niet tot nihilisme, maar werkt eerder als een bron van vrijheid. Ontdaan van het eenheidsdenken creëert Linehan een fascinerende en aantrekkelijke chaos.
Daniel Linehan (US) – zelf ook ex-PARTS-student – tast voortdurend de grens tussen dans en niet-dans af. Dit leidt tot onverwachte links, contradicties en parallellen tussen beweging, tekst, beeld, muziek en ritme.

Six Potentialities – Farbice Mazliah
choreography
 Fabrice Mazliah | created in collaboration and performed by Eleni Ellada Damianou, Fannie Falk, Theodore Livesey, Karolina Loimaala, Akiyoshi Nita, Emeric Rabot

End-World Mosaic­ – Daniel Linehan
choreography 
Daniel Linehan | creation and performance Frank Gizycki, Gorka Gurrutxaga  Arruti, Robin Ramtin Haghi, Yuika Hashimoto, Sien Van Dycke, Jara Vlaeminckx