Video, film & installations
Şükran Moral [TK/I]
Hamam
De Turkse performanceartieste Moral laat zich wassen door een man in een men-only hamam in Istanbul. Een provocatieve actie, maar ook een mooi ritueel met beelden die doen denken aan de oude baden in Pompeï.
Şükran Moral [TK/I]
Bordello
Moral als prostituee in een bordeel. Een kritiek op de objectivering van het vrouwelijk lichaam, maar ook een reflectie op de hedendaagse kunstscène.
Zeyno Pekünlü [TK]
Erkek Erkeğe / Man To Man
Wat doen mannen wanneer ze alleen zijn, wanneer er geen vrouwen in de buurt zijn? Deze korte videofilm zoekt het uit aan de hand van samples uit zo een 150 films.
Zeyno Pekünlü [TK]
Erkek severse / When a Man Loves a Woman
Zondagmiddag. Een middle-class koppel geniet van de rust. Maar hun dialoog bestaat uit teksten over geweld tegen vrouwen, geplukt uit Turkse kranten.
Nilbar Güres [TK]
Undressing + Yabanci / Stranger
Over hoe beelden van moslimvrouwen in het westen vaak misbruikt worden en hoe zijzelf te lijden hebben onder racisme. De meeste moslimvrouwen in Europa, met of zonder hoofddoek, representeren geen land, noch een godsdienst, maar zichzelf.
Sharon Hayes [US]
Ricerche: three
Werk van Hayes voor de biënnale van Venetië 2013: video gebaseerd op Pasolini’s cinema vérité-film Comizi d’Amore (1963). Een onderzoek naar het ‘seksuele probleem’ in de Verenigde Staten anno 2013 aan de hand van gesprekken met leerlingen van een ‘all girls’ college.
Marie Losier [FR/USA]
Slap the Gondola!
Bizarre en poëtische musical waarin, behalve muziek en muzikanten, ook zeemeerminnen en vissen meespelen. Met Tony Conrad, Genesis P-Orridge en April March.
Marie Losier [FR/USA]
The ballad of Genesis and Lady Jaye
Continuous + We 12 & Fr 14/03 22:00 Kaaistudio’s
Portret van performer en muzikant Genesis Breyer P-Orridge (Throbbing Gristle, Psychic TV) en Lady Jaye, over de gedurfde seksuele transformaties die zij ondergingen voor hun Pandrogyne project.
Nada Gambier / Action Scénique [BE]
The Weight of Invisible Pain (Mechanics of Emotion 2013)
Teksten afkomstig van slachtoffers van huiselijk geweld die belden naar een hulplijn worden gecombineerd met foto’s genomen op locaties in België, Duitsland, Finland en Groot-Brittannië. Een indringend werk over de complexiteit van onze emoties en onze relaties met de omgeving.