De Warme Winkel [NL]

De Warme Winkel speelt De Warme Winkel

De Warme Winkel speelt De Warme Winkel
De Warme Winkel speelt De Warme Winkel

03.02 – 04.02.2017

Geen zwanenzang, maar een magnum opus

Er zijn theatergroepen die hun naam ontlenen aan de titel van hun eerste productie. Niet zo De Warme Winkel. Zij hebben ondertussen 30 producties op de teller staan en achten de tijd rijp om hun volgende naar zichzelf te vernoemen. Met De Warme Winkel speelt De Warme Winkel creëert De Warme Winkel de ultieme versie van zijn eigen universum. Onnavolgbaar, poëtisch en doordrenkt van humor pakt het gezelschap uit met de stijlmiddelen die ze de afgelopen jaren ontwikkelden. Dit resulteert in een spetterende en urgente apotheose, een sluitstuk van een oeuvre. Hoegenaamd geen zwanenzang, maar een magnum opus.

De Warme Winkel heeft altijd vol bewondering gekeken naar illustere collega’s, zoals de Berliner Volksbühne, Romeo Castellucci en Pina Bausch. Het gezelschap wil zich meten met deze groten. In een never ending zoektocht naar authenticiteit – in een periode waar cultuur eenvormig entertainment lijkt te worden – creëert De Warme Winkel een even uniek als herkenbaar universum.

• De Warme Winkel speelt strijdbare, energetische voorstellingen, ongepolijst en overvol geschiedenis. Ze waren de voorbije jaren vaste gasten in het Kaaitheaterprogramma met voorstellingen als Gavrilo Princip, Rainer Maria, Villa Europa, Alma, We are your friends, en recent nog met Amadeus.

 

We opereren altijd parasitair. De Warme Winkel is een lintworm die overal gedoogd wordt.’ - Lees het interview met De Warme Winkel in De Standaard.

Ongekend hoog dansniveau in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel.**** - de Volkskrant

Eentje voor de geschiedenis.**** - Theaterkrant

De Warme Winkel toont geraffineerd, in een prachtige imitatie, hoe de geschiedenis altijd doorwerkt in het heden.**** - NRC

‘De consistent spannendste theatergroep van dit moment’ – Het Parool


concept en spel Mara van Vlijmen, Vincent Rietveld, Ward Weemhoff, Sofie Porro (stage), Kim Karssen (stage) en Rob Smorenberg (stage) | regie Biana van der Schoot | regie assisitentie Sanna Vrij | lichtontwerp Prem Scholte Albers | productie coördinatie Carry Hendriks | productieleiding Floortje Halters | productie Lisa Kampen (stage) | technische coördinatie en lichttechniek HP Hulscher | geluidstechniek Ivar van der Molen | coproductie deSingel (Antwerpen), Stadsschouwburg Amsterdam, NEXT festival | met dank aan Ammodo, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht | powered by Toneelgroep Amsterdam

programmaboekje - programme de salle - evening programme

There's more

De Warme Winkel

Gavrilo Princip

theater

Gavrilo Princip
Gavrilo Princip
Kaaitheater
vr 10.10 - za 11.10.14

Op 28 juni 1914 doodt Gavrilo Princip de Habsburgse troonopvolger Franz Ferdinand tijdens diens bezoek aan Sarajevo. De aanslag markeert het begin van de Eerste Wereldoorlog. De Warme Winkel brengt een voorstelling over een wereld die op het punt staat te verdwijnen. Een maniakale, orgastische, theatrale reconstructie, die uiteindelijk alleen nog doet denken aan een slagveld.

De Warme Winkel

We are your friends

theater

We are your friends
We are your friends
Kaaistudio's
do 14.11 - za 16.11.13

De Warme Winkel heeft een grote liefde voor geschiedenis en een fascinatie voor onze onoverzichtelijke en veelvormige tijd. In We are your friends testen ze de houdbaarheidsdatum van Europa. In een speelse, geestige en zware strijd proberen ze de essentie en schoonheid van hun onderwerp voor het voetlicht te brengen.

De Warme Winkel & Nieuw West

Amadeus

theater

Amadeus
Amadeus
Kaaitheater
vr 26.02 - za 27.02.16

De oneindig getalenteerde Mozart botst heftig met hofcomponist Salieri, hardwerkend maar jaloers. De geruchtenmolen begint dan ook snel te draaien, na Mozarts overlijden. Joeg Salieri hem de dood in? Vincent Rietveld (De Warme Winkel) en Marien Jongewaard (Nieuw West) vechten tijdens de voorstelling een even fel duel uit. Wat is echte artistieke kwaliteit en hoe schop je het zover mogelijk?