#nieuwjong

Jaouad Alloul & MartHa!tentatief

De Meisje

theater

De Meisje
De Meisje
KVS achterplein
za 12.09 - zo 13.09.20

In deze intense en aangrijpende monoloog vertelt Jaouad Alloul hoe hij zich verscheurd voelde als jonge moslim. Als kind wilde hij het liefst van al een meisje zijn, hij speelde met de poppen van zijn zussen en werd verliefd op jongens. Elke avond bad hij tot God om genezing. Elke morgen was alles nog altijd zoals het was.

Cherish Menzo / Frascati Producties

Jezebel

dans performance

Jezebel
Jezebel
BRONKS
do 10.09 - vr 11.09.20

De kenmerkende beeldenstroom in hip-hopclips versterkt de stereotypen die worden geassocieerd met de zwarte/donkere/gekleurde vrouw. Maar Jezebel weigert gedefinieerd te worden door anderen. Zij navigeert door het landschap van de hiphopcultuur en zoekt naar manieren om haar imago zelf op te eisen. Kan Jezebel het controversiële stereotype dat wordt geassocieerd met de zwarte hiphop-honey deconstrueren? Hoe herdefinieert deze video-girl zichzelf anno 2019?

Florian Myjer & Kim Karssen / Frascati Producties

Oorlog en Vrede

theater

Oorlog en Vrede
Oorlog en Vrede
BRONKS
ma 07.09 - di 08.09.20

Na het succesvolle Bloomsbury beklimmen Florian Myjer en Kim Karssen de Mount Everest van de wereldliteratuur: Oorlog en Vrede van Tolstoj. Dit wordt geen gewone romanbewerking, maar een persoonlijke, explosieve, megalomane toneelavond.

Dries Gijsels

Realtime

theater

Realtime
Realtime
BRONKS
za 05.09 - zo 06.09.20

In Realtime volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Dries Gijsels en zijn crew scheppen een even rusteloos als intrigerend universum van waarzegsters en ex-geliefden, van vertragingen en deadlines, van te veel koffie en te weinig slaap. In een race tegen de klok proberen ze een nieuwe tijdzone te ontdekken, waar de aandacht niet versnipperd is en de tijd even kan uitrusten.

Venus Pop Grotto! / Anna Luka da Silva & Nora Ramakers

The Journey

theater

The Journey
The Journey
BRONKS
do 03.09 - vr 04.09.20

In ​The Journey​ onderneemt Anna Luka een zwartgallige reis door haar geheugen. Via een taal die geïnspireerd is door de lyriek van Faust en het gebroken Engels van de Urban Dictionary gaat ze beelden uit haar jeugd te lijf. Maar haar intentie is niet om te vergeten. ​The Journey​ is een zoektocht om het lijdende lijf te overstijgen. Want hoe anders vindt een slachtoffer de weg uit het slachtofferschap?