'Wees jezelf!' | Rudi Laermans

Samen met kunstenaars en denkers zoomt het Kaaitheater tijdens seizoen 2018-2019 in op het hedendaagse verlangen naar authenticiteit. Waar kan de zoektocht naar waarheid en oorsprong ons brengen, als we bereid zijn te kijken voorbij authenticiteit? Onder de noemer To Authenticity... and Beyond! presenteren we een reeks voorstellingen, lezingen en gesprekken. Aan socioloog Rudi Laermans vroegen we om een tekst te schrijven die het begrip authenticiteit belicht vanuit een historisch, sociologisch en filosofisch perspectief.

 

Rudi Laermans is gewoon hoogleraar sociale theorie aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven. Van bij de start in 1995 was hij betrokken bij het theorieprogramma van P.A.R.T.S., Anne Teresa De Keermaekers school voor hedendaagse dans in Brussel. Daarnaast was hij regelmatig gastdocent aan diverse buitenlandse kunsthogescholen. Laermans publiceerde talrijke artikelen en boeken over sociale en culturele theorie, cultuur- en kunstpolitiek en de hedendaagse kunsten, waaronder Moving Together. Theorizing and Making Contemporary Dance (2015). Naast zijn academisch werk is hij ook actief als essayist en criticus. Hij publiceert in onder meer De Witte Raaf, Etcetera en rekto:verso. Als essayist schrijft hij over uiteenlopende onderwerpen, van hedendaagse dans over popmuziek tot bredere thema’s rond de vraag ‘in welke tijd leven wij?’.

 

<iframe src="https://e.issuu.com/anonymous-embed.html?u=kaaitheater&d=1819_weesjezelf" width="100%" height="100%" frameborder="0" allowfullscreen="true"></iframe>