VIDEO: Raafat Majzoub

Het werk van architect, schrijver en kunstenaar Raafat Majzoub balanceert op de grens tussen ernst en spel. Majzoub voert de werkelijkheid op tot ze zich ze zich gewonnen geeft. Voor Moussem Cities: Beirut geeft hij een lezing en toont hij gedurende twee weken een installatie.
De lezing is gebaseerd op een wekelijkse column die Majzoub schreef voor de Beiroetse krant Al-Akhbar. In de column, getiteld “The Farewell Chronicles”, gaf Majzoub zijn kijk op de stad waar hij woonde. Voor de opening van Moussem Cities schreef hij een nieuwe tekst: een introductie op Beiroet, maar ook een reflectie op het publiceren of publiek-maken in een stad als deze.

In het Engels

There's more

Raafat Majzoub + Nancy Naous

MOUSSEM CITIES: BEIRUT – Opening night

talk performance

MOUSSEM CITIES: BEIRUT – Opening night
MOUSSEM CITIES: BEIRUT – Opening night
Kaaitheater
do 02.02.17

Met een jaarlijks terugkerende stedencyclus geeft het Nomadisch Kunstencentrum Moussem een inkijk in de hedendaagse Arabische samenlevingen en de dynamiek van hun steden. Van 2 tot 12 februari 2017 staat de Libanese hoofdstad Beiroet centraal. Beiroet is een van de meest gevarieerde en diverse steden van het Midden-Oosten. Tijdens dit festival zijn kunstenaars, relevante denkers en culturele actoren te gast die het verhaal van hun stad vertellen met hun werk.