VIDEO: Michel Bauwens

Naar welke nieuwe maatschappijstructuur evolueren we? Michel Bauwens probeert dit te achterhalen door naar actuele praktijken te kijken die op de meest directe manier de uitdagingen van de toekomst aangaan. Hij constateert een exponentiële groei van civiele initiatieven die zowel lokaal als globaal experimenteren met nieuwe modellen en oplossingen. Achter de schermen bouwt men aan een geheel nieuw waardepatroon, met uitvindingen zoals nieuwe vormen van contributieve boekhouding om gemeengoed te beheren, open logistieke systemen voor de circulaire economie, enzovoort. Michel Bauwens en het netwerk van onderzoekers naar de opkomende ‘commons-based economy’ brengen een samenvatting van 10 jaar onderzoek.

• Michel Bauwens is een Belgische cyberfilosoof en oprichter van de P2P Foundation die onderzoek doet naar peer-to-peer-netwerken en -praktijken. In 2013 publiceerde hij samen met Jean Lievens het boek De Wereld Redden, met peer-to-peer naar een post-kapitalistische samenleving

There's more

Michel Bauwens

Ten New Practices of the Great Transition

talk

Ten New Practices of the Great Transition
Ten New Practices of the Great Transition
Kaaitheater
ma 14.11.16

Naar welke nieuwe maatschappijstructuur evolueren we? Cyberfilosoof Michel Bauwens kijkt naar actuele praktijken die op de meest directe manier de uitdagingen van de toekomst aangaan. Samen met een netwerk van onderzoekers naar de opkomende ‘commons-based economy’ brengt hij een samenvatting van tien jaar onderzoek.