ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

VIDEO: Everybody is in need of care

met Chiara Bersani & Giulia Traversi

Video
25.04.24

Kunstenaar Chiara Bersani en curator en producent Giulia Traversi werken al bijna tien jaar samen. Een groot deel van hun tijd brachten ze door met care work op basis van wederzijdse afhankelijkheid. Aan de hand van méér-dan-menselijke en intersectionele feministische opvattingen rond zorg brengen Chiara en Giulia een discussie op gang over de vele vragen die hun gezamenlijke care work heeft opgeroepen.
Dit gesprek vond plaats in het kader van de reeks More-Than-Human Encounters, in samenwerking met VUB/Crosstalks.

Chiara Bersani is een Italiaanse performer en auteur, actief in podiumkunsten, onderzoekstheater en hedendaagse dans. Als speler en regisseur/choreograaf werkt ze in verschillende talen en denkkaders. Haar werk heeft een internationale uitstraling en ontstaat vanuit dialoog met een variatie aan soorten ruimtes. Ze zijn voornamelijk gericht aan “een buur” van het podium. 

• Tijdens hun universitaire studies specialiseerde Giulia Traversi zich in theaterkritiek met hun job als redacteur voor het Italiaanse magazine Atti & Sipari. In 2014 organiseerde hen het Italiaanse dansplatform NID, waarna hen aan de slag ging in Teatro Nazionale delle Toscana. In 2017 stond hen aan de leiding van hun eerste festival in Teatro di Via Verdi (Vicopisano) en stampte het queer festival Festival La torre Starta in Pisa uit de grond. Giulia is nu Chiara Bersani’s manager en curator. 

presented by Kaaitheater, Crosstalks VUB, Rosendal Teater & The environmental humanities research group at NTNU